Prahova este pe locul doi la numărul de noi cazuri de COVID-19. Focare în fabrici, cămine de bătrâni sau instanțe

Prahova este pe locul doi la numărul de noi cazuri de COVID-19. Focare în fabrici, cămine de bătrâni sau instanțe

Prahova e pe locul doi vineri în topul județelor cu cele mai multe îmbolnăviri de COVID-19 în ultimele 24 de ore. De ieri până astăzi au fost depistate 54 de cazuri noi și numeroase focare în județ.

Prefectura Prahova anunță că un nou focar de infecţie a fost depistat la o fabrică de pe raza judeţului, aici fiind confirmate 16 persoane din aproape 50 testate. Unitatea a fost închisă pentru o perioadă de 14 zile, urmând ca, în acest interval, să fie realizată dezinfecţia spaţiului.

Bilanț coronavirus: 21 de morți și 420 de noi îmbolnăviri în 24 de ore. Situație bizară în ce privește pacienții asimptomatici externați

ADVERTISING

De asemenea, şapte persoane de la FC Petrolul Ploieşti au fost testate pozitiv.

Alte 15 persoane au fost confirmate în urma retestării la centrul de bătrâni de la Izvoarele, unde numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 86, precizează sursa citată de Agerpres.

imbolnăviri-evoluție-coronavirus-Prahova
Iată cum arată graficul evoluției cazurilor de COVID-19 în Prahova. Sursa: graphs.ro

Nou focar COVID-19 în Prahova. Spitalele, aproape de atingerea capacităţii maxime

10 pacieți pe ventilatoare, la ATI

În total, de la începutul epidemiei, în județ au fost descoperite 526 de cazuri, din care 17 pacienţii au murit și 116 au fost declaraţi vindecaţi şi externaţi.

ADVERTISING

În secţiile de Terapie Intensivă din judeţ destinate îngrijirii bolnavilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 sunt internaţi 14 pacienţi (zece sunt ventilaţi mecanic).

Totodată, în baza Ordinului ministrului Sănătăţii nr.1137/2020, pe parcursul zilei de joi au mai fost externaţi 13 pacienţi asimptomatici sau cu forme uşoare ale bolii COVID-19.

COVID-19 în România: Doar în 6 județe scade statistic numărul îmbolnăvirilor. Încă un județ a trecut de 1.000 de cazuri

Focare la Judecătorie și Curtea de Apel

Totodată, potrivit Observatorului Prahovean, un al doilea caz a fost depistat la Judecătoria Ploiești. Primul caz de COVID-19 a fost confirmat, iar vineri o a doua.

ADVERTISING

Focar este declarat și la Curtea de Apel Ploiești, ca urmare a celor șase cazuri confirmat.

Situație îngrijorătoare în Prahova: 46 de bolnavi cu insuficienţă renală au și COVID-19. La spitalul de copii din Ploieşti, mai multe asistente sunt infectate

Programul cu publicul a fost suspendat până pe 10 iulie, la compartimentele Arhivă, Registratură și Biroul de Relații și Informare cu Publicul.

Activitatea acestor compartimente se desfășoară, exclusiv, online și/sau telefonic.

La nivelul judeţului Prahova, sunt monitorizate de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) 1.405 persoane aflate în izolare la domiciliu.

În ultimele 24 de ore au ieşit de sub această măsură 230 de persoane şi au intrat alte 126. În carantină instituţionalizată se mai află 19 cetăţeni.

Creștere bruscă de 200 de cazuri și 7 decese în diaspora. Ieri, GCS spunea ”pur și simplu nu sunt cazuri noi”

A.Ș.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇