Creștere bruscă de 200 de cazuri și 7 decese în diaspora. Ieri, GCS spunea ”pur și simplu nu sunt cazuri noi”

Creștere bruscă de 200 de cazuri și 7 decese în diaspora. Ieri, GCS spunea ”pur și simplu nu sunt cazuri noi”

Numărul cetățenilor români aflați în alte state confirmați cu coronavirus a crescut brusc cu 200, după ce timp de 5 zile datele transmise de autorități au fost neschimbate. Au fost înregistrate și încă 7 decese.

Toate aceste cazuri și decese au fost în Germania, acolo unde un număr mare de români care munceau în abatoare au fost infectați. De 5 zile, însă, situația părea stabilizată, uitându-ne doar la bilanțul transmis de autoritățile de la București.

Chiar ieri, la întrebarea SpotMedia.ro despre situația neschimbată din diaspora, Grupul de Comunicare Strategică a răspuns ”pur și simplu, nu sunt cazuri noi”.

ADVERTISING

Bilanț coronavirus: 21 de morți și 420 de noi îmbolnăviri în 24 de ore. Situație bizară în ce privește pacienții asimptomatici externați

Toți cei 200 de noi îmbolnăviți sunt din Germania, unde bilanțul total ajunge la 2.275 de români cu COVID-19. Urmează în top Italia – 1.885 de cazuri, Spania – 561 de cazuri și Franța – 107 cazuri.

În Marea Britanie 97 de români au fost depistați cu COVID-19, 28 în Olanda, 6 în Austria, 6 în Japonia, 3 în SUA, 3 în Belgia, câte 2 în Namibia, Indonezia, Elveția, Turcia, Islanda, Belarus și câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Malta, Brazilia, India, Bulgaria, Kazakhstan, Ucraina și Suedia.

ADVERTISING

Din păcate, a crescut și numărul românilor care au murit peste hotare. Față de ultimele raportări, alți 7 conaționali au fost răpuși de COVID-19. Și aceștia tot din Germania erau.

De la începutul epidemiei de COVID-19 au murit în străinătate 115 români: 43 în Marea Britanie, 31 în Italia, 19 în Franța, 14 în Germania, 9 în Spania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția, unul în SUA și unul în Brazilia.

Numărul celor declarați vindecați a rămas însă tot la 72.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇