Piedone dezvăluie ce achiziții a făcut fosta conducere a primăriei: Pixuri de 2.000 de lei pentru profesori, dulciuri din Belgia și Franța pentru elevi

Piedone dezvăluie ce achiziții a făcut fosta conducere a primăriei: Pixuri de 2.000 de lei pentru profesori, dulciuri din Belgia și Franța pentru elevi

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a publicat, pe Facebook, mai multe achiziții făcute de fosta conducere a primăriei.

Înainte de Piedone, Primăria Sectorului 5 a fost condusă de Daniel Florea (PSD).

Între altele, actualul edil a scris pe contul său online că are de plătit două facturi ”moștenite”, de peste 36 de milioane de lei... pentru cadouri pentru elevi și profesori.

”Fosta conducere a Primăriei Sector 5 a cumpărat cadouri inutile pentru care a plătit sute de mii de euro!

Când credeam că lucrurile încep să funcționeze într-un ritm normal, aflu că am de plătit două facturi lăsate moștenire de fosta conducere în valoare de 36.425.172 de lei. Adică aproximativ 7,5 milioane de euro pentru cadouri date elevilor și profesorilor. Păi, cu o astfel de sumă puteam construi un spital, atât de necesar în Sectorul 5, puteam construi o școală, grădinițe sau creșe și tot ne rămâneau bani pentru a cumpăra și dulciuri românești elevilor din sector”, a scris primarul de sector.

ADVERTISING

Dulciuri din Belgia și Franța pentru elevi

Piedone detaliază și arată că este vorba despre 14.500 de pachete pentru elevi, care trec de 14,7 milioane de lei! Valoarea unui singur pachet se apropie de 2.000 de lei și conține dulciuri din Franța sau Belgia.

”În condițiile în care în Sectorul 5 sunt numeroase școli nefinalizate, încă în construcție, fără aviz ISU, fără recepții făcute, cu comenzi date constructorilor fără a avea acoperire bugetară, cu o lipsă acută la buget pentru finanțarea unităților de învățământ, fosta conducere a considerat oportun să ofere 14.500 de pachete pentru elevi, în valoare totală de 14.767.200 lei. Surprinzător este că valoarea unui pachet este de 1.192 lei – fără TVA și conținea mai multe tipuri de dulciuri din țări precum Belgia și Franța.

ADVERTISING

Probabil că de aceste pachete au beneficiat doar elevii care știu să vorbească franțuzește, având în vedere că în Sectorul 5 sunt aproximativ 26.000 de elevi, ceea ce înseamnă că nu toți elevii au meritat să primească ciocolată fină. Curios este că societatea Economat SRL a știu să numere elevii din Sectorul 5 când a cumpărat tablete (30.500 de bucăți), nu și când a cumpărat cadouri”, se arată în postare.

Averile și realizările noilor primari ai Capitalei (IV): Condamnat în primă instanță, Piedone i-a luat scaunul de primar al Sectorului 5 fostului judecător Daniel Florea

Pachetul pentru un profesor trece de 4.600 de lei

În ce privește cadourile pentru profesori, valoarea unui singur pachet trece de 4.600 de lei. Acesta conține, între altele, un pix care costă peste 2.000 de lei!

ADVERTISING

”Tot atunci au fost cumpărate și cadouri pentru profesori: 3.200 de pachete în valoare de, ATENȚIE, 17.292.600 lei, adică 4.614 lei fără TVA pentru un singur pachet. Cadoul oferit profesorilor și cadrelor auxiliare (sper că nu și femeilor de serviciu) conținea celebrul pix Montegrappa, o agendă care valorează aproape cât un televizor și o cutie mică de bomboane. Am căutat pe piața liberă să văd cât costă un astfel de pix. Prețul este undeva la 1.200 de lei, nicidecum la valoarea care apare în facturi, de peste 2.000 lei”, conform sursei citate.

Plângere penală la DNA împotriva primarului Daniel Florea. E acuzat că a dat un tun de 1 milion de euro la final de mandat, folosindu-se de copii

A cerut returnarea cadourilor

Piedone menționează că a cerut returnarea pachetelor și nu va achita ”astfel de facturi care nu au acoperire”.

”Pentru că facturile înregistrate la Primăria Sectorului 5 nu au fost însoțite și de documentația cu contracte, comenzi, avize de expediție, procese verbale sau oferte, am cerut returnarea acestora.

În acest moment, în stocul Primăriei Sectorului 5 mai există peste 100 de pachete destinate profesorilor, adică pachete în valoare de peste 100.000 de euro.

Nici nu știu cum să le spun, Bogdaproste sau mulțumesc pentru sponsorizare, pentru că eu nu voi achita niciodată astfel de facturi care nu au acoperire”, conchide postare.

Iată și câteva fotografii cu agendele și pixurile achiziționate pentru profesori:

❗️Fosta conducere a Primăriei Sector 5 a cumpărat cadouri inutile pentru care a plătit sute de mii de euro!❗️Când...

Posted by Cristian Popescu Piedone on Thursday, December 3, 2020

A.D.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇