Papa Francisc îi consideră ”eroi” pe părinţii care fug din zonele de conflict pentru a-şi salva copiii

Papa Francisc îi consideră ”eroi” pe părinţii care fug din zonele de conflict pentru a-şi salva copiii

Papa Francisc le aduce un omagiu părinţilor care fug din zone de conflict pentru a-şi salva copiii şi care sunt ”respinşi la frontierele Europei”, considerându-i adevărați ”eroi”, într-un interviu publicat joi, relatează AFP.

”Mă gândesc la mulţi taţi, la multe mame, la numeroase familii care fug de războaie, care sunt respinşi la frontierele Europei şi care trăiesc situaţii dureroase, de nedreptate şi pe care nimeni nu le ia în serios”, declară Papa într-un interviu acordat Osservatore Romano, cotidianul Vaticanului, publicat joi după-amiaza.

ADVERTISING

”Aş vrea să le spun acestor taţi, acestor mame, că sunt, pentru mine, nişte eroi, pentru că eu văd în ei curajul celui care-şi riscă viaţa din dragoste faţă de copiii săi, din dragoste faţă de familia sa”, declară Francisc.

Suveranul Pontif argentinian, în vârstă de 85 de ani, îndeamnă neîncetat la găzduirea migranţilor şi solicitanţilor de azil.

”Eu mă simt foarte apropiat de drama acestor familii, de aceşti taţi şi aceste mame care trăiesc o dificultate aparte, agravată mai ales de pandemie”, adaugă el, dând asigurări că va continua ”să vorbească despre ei”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Eu cred că nu este uşor să înfrunţi suferinţa, să nu reuşeşti să le dai de mâncare copiilor tăi şi să simţi pe umerii tăi greutatea responsabilităţii vieţii celuilalt”, conchide Papa Francisc in interviul citat.

Pope Francis grants an interview to Vatican Media on being parents during the Covid-19 pandemic and the witness of Saint...

Publicată de Pope Francis pe Joi, 13 ianuarie 2022

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇