Papa Francisc cere 'să deschidem ochii' la sclavia şi tortura din taberele de migranţi

Papa Francisc cere 'să deschidem ochii' la sclavia şi tortura din taberele de migranţi

Papa Francisc, aflat în vizită în Cipru, a cerut vineri la Nicosia „să deschidem ochii la sclavia şi tortura” suferite de migranţi în tabere, făcând o paralelă cu cel de-al Doilea Război Mondial, relatează AFP.

„Acest lucru ne aminteşte de istoria secolului trecut, de nazişti, de Stalin, şi ne întrebăm cum se poate întâmpla aşa ceva. Însă ceea ce s-a petrecut cândva, se întâmplă astăzi pe coastele învecinate”, a spus papa în timpul unei rugăciuni ecumenice la care au asistat şi migranţi, în cea de-a doua zi a vizitei sale în Cipru.

ADVERTISING

"Sunt locuri de tortură, oameni care sunt vânduţi. Spun asta pentru că este responsabilitatea mea să deschidem ochii", a afirmat suveranul pontif în faţa a 250 de persoane reunite în Biserica Sfânta Cruce din Nicosia, situată la câţiva metri de zona tampon administrată de ONU, care separă cele două părţi ale insulei.

"Ne uităm la ceea ce se întâmplă, iar partea cea mai rea este că ne-am obişnuit cu asta. Obişnuinţa este o boală foarte gravă! Nu există antibiotice împotriva sa", a adăugat el, denunţând încă o dată "cultura indiferenţei".

ADVERTISING

În faţa "suferinţelor" "atâtor oameni de care s-a profitat", papa Francisc s-a exprimat împotriva "războiului urii", criticându-i pe "cei care împiedică intrarea refugiaţilor care cer fraternitate, ajutor, fericire".

"Ei fug de ură, şi găsesc în faţa lor un zid al urii (...) Nu putem să tăcem şi să privim în altă parte în faţa acestei culturi a indiferenţei", a mai spus el, văzând în această realitate "istoria acestei societăţi dezvoltate pe care o numim Occident".

Câteva minute mai devreme, papa Francisc s-a declarat "mişcat" de mărturiile a patru persoane aflate în exil (foto).

Papa Francisc în Cipru: A doua zi, Nicosia, 3 decembrie 2021https://www.vaticannews.va/ro/papa/news/2021-12/papa-francisc-cipru-grecia-program-agenda-vizita.html

Publicată de Vatican News pe Vineri, 3 decembrie 2021

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇