Macron cere măsuri de urgență în UE, după ce 31 de migranți s-au înecat: Franţa nu va lăsa Canalul Mânecii să devină un cimitir!

Macron cere măsuri de urgență în UE, după ce 31 de migranți s-au înecat: Franţa nu va lăsa Canalul Mânecii să devină un cimitir!

”Franţa nu va lăsa Canalul Mânecii să devină un cimitir”, a declarat preşedintele francez Emmanuel Macron, după moartea a cel puţin 31 de migranţi care încercau să traverseze canalul.

El a cerut ”întărirea imediat a resurselor agenţiei Frontex la frontierele externe ale UE”, potrivit unui comunicat difuzat de preşedinţia franceză şi citat de AFP.

Şeful statului francez a solicitat ”o reuniune de urgenţă a miniştrilor europeni preocupaţi de provocarea migraţiei” şi a dat asigurări că ”se va face totul pentru a-i găsi şi condamna pe cei responsabili” de această dramă.

ADVERTISING

Premierul Jean Castex va ţine o reuniune interministerială pe această temă joi.

Preşedintele Macron a anunţat cel puţin 31 de morţi, în timp ce bilanţul precedent al poliţiei anunţa că 27 de persoane au murit, miercuri, după ce ambarcaţiunea lor s-a scufundat în largul coastei portului Calais, un oraş din nordul Franţei devenit punctul de plecare pentru încercările de traversări către coastele britanice.

Preşedintele Macron a făcut referire la ”reţelele de contrabandişti care, exploatând sărăcia şi suferinţa, pun în pericol vieţi omeneşti şi în cele din urmă decimează familii”.

ADVERTISING

Franţa a acţionat, împreună cu Marea Britanie, pentru destructurarea reţelelor de contrabandişti şi, ”de la începutul anului, datorită mobilizării a 600 de poliţişti şi jandarmi, 1.552 de contrabandişti au fost arestaţi pe coasta de nord şi 44 de reţele de contrabandişti dezmembrate”, a precizat preşedintele francez, adăugând că 7.800 de migranţi au fost salvaţi.

''În pofida acestei acţiuni, de la 1 ianuarie au avut loc 47.000 de încercări de traversare'' a Canalului Mânecii, a menţionat el.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇