Numărul celor care au trecut clandestin Canalul Mânecii în acest s-a dublat faţă de 2020

Numărul celor care au trecut clandestin Canalul Mânecii în acest s-a dublat faţă de 2020

Numărul migranţilor care au traversat Canalul Mânecii în 2021 s-a dublat faţă de anul trecut, a anunţat Ministerul de Interne britanic.

Astfel, de la începutul anului până la 24 septembrie peste 16.400 persoane au parcurs această rută periculoasă, faţă de 8.400 în anul 2020, relatează DPA.

Un vas al Gărzii de Coastă britanice a ajuns duminică în portul Dover având la bord aproximativ 50 de persoane salvate pe mare, printre care femei şi copii. În total, pe parcursul întregii zile aproximativ 150 de migranţi au fost aduşi pe ţărmul britanic.

ADVERTISING

În octombrie anul trecut, o familie de kurzi din Iran a murit atunci când ambarcaţiunea în care se afla alături de alţi migranţi s-a scufundat în largul coastelor franceze, iar luna trecută un bărbat de 27 de ani din Eritreea a decedat după ce el şi alţi patru migranţi au sărit peste bord întrucât barca lor începuse să se scufunde.

Comandantul unităţii poliţiei britanice pentru combaterea traversărilor clandestine pe mare, Dan O'Mahoney, a declarat că guvernul de la Londra este decis să folosească toate mijloacele aflate la dispoziţie pentru a reduce riscurile trecerii periculoase a Canalului Mânecii.

ADVERTISING

El a adăugat însă că pentru ca aceste măsuri să fie eficiente este nevoie de schimbări în legislaţie, întrucât în prezent aceasta oferă doar soluţii pe termen lung.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇