Pacienți din Vaslui morți după ce au mâncat pește de la mânăstire - Alți 23 de bolnavi sunt la spital, o femeie chiar la ATI

Pacienți din Vaslui morți după ce au mâncat pește de la mânăstire - Alți 23 de bolnavi sunt la spital, o femeie chiar la ATI

În cazul pacienţilor care s-au intoxicat la Spitalul de Psihiatrie Murgeni, 23 de bolnavi se mai află internaţi în trei spitale.

O femeie de 69 de ani este la Spitalul de Urgenţă Bârlad, pe secţia de terapie intensivă, unde a fost dusă cu hipotensiune şi deshidratare.

A fost prima pacientă pentru care a fost chemată ambulanţa, miercuri, la spitalul din Murgeni şi care nu a fost găsită în stop cardio-respirator.

Alţi 14 bolnavi cu simptomatologie digestivă se află la secţia de boli infecţioase a spitalului din Bârlad, în timp ce cinci au fost transferaţi la Iaşi şi alţi trei la Vaslui.

ADVERTISING

„Internaţi în spitalul nostru avem 15 pacienţi, 14 sunt pe secţia de boli infecţioase, unul singur este pe secţia de terapie intensivă, stare stabilă, prognostic rezervat. Ceilalţi, care sunt pe Secţia de boli infecţioase, sunt în stare bună, au fost reechilibraţi, sperăm că în următoarele două-trei zile le vom da drumul acasă”, a declarat pentru News.ro purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Bârlad, Oana Andreea Balbuzan.

Ieri, la spitalul din Bârlad, au fost duşi de echipajele SMURD Vaslui 22 pacienţi, cu diaree, greaţă, vărsături şi dureri abdominale. 

ADVERTISING

„În urma evaluării în Compartimentul de Primiri Urgenţe, s-a decis internarea în secţia de Boli infecţioase Bârlad a unui număr de 15 pacienţi, 5 pacienţi au fost preluaţi de Boli infecţioase Iaşi şi 3 pacienţi pentru Boli infecţioase Vaslui”, se arată într-un comunicat remis de Spitalul de Urgenţă Bârlad.

Cei cinci pacienţi trimişi la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi sunt în stare bună.

Este vorba despre trei bărbaţi şi două femei, pacienţii fiind aduşi în cursul nopţii de miercuri spre joi.

"Pacienţii prezentau simptome specifice de toxiinfecţie. Starea lor este una bună în momentul de faţă. Nu pun probleme din punct de vedere cardio-respirator. Sunt stabili şi nu necesită îngrijire de terapie intensivă. Cu toate acestea sunt atent monitorizaţi multidisciplinar", a declarat managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu.

ADVERTISING

Trei pacienţi de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni, judeţul Vaslui, au murit, după ce au mâncat alimente pe bază de peşte, oferite de o mănăstire.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇