Orban, după ce Comisia Europeană a recomandat ca slujbele de Crăciun să nu aibă loc față în față: În România, se pot desfăşura

Orban, după ce Comisia Europeană a recomandat ca slujbele de Crăciun să nu aibă loc față în față: În România, se pot desfăşura

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, referitor la recomandarea Comisiei Europene, că în România slujbele religioase se pot desfăşura respectând măsurile de protecţie sanitară.

Ştiţi foarte bine că slujbele, în România, se pot desfăşura, sigur respectând măsurile de protecţie sanitară, condiţiile, reglementările stabilite, adică păstrarea distanţei, obligaţia purtării măştii, dezinfecţia, toate măsurile care nu sunt complicate. Deci slujbele se desfăşoară”, a afirmat Orban, întrebat în legătură cu recomandările făcute de CE pentru perioada de Crăciun.

ADVERTISING

El a adăugat că trebuie redus cât mai mult numărul de persoane care se infectează de coronavirus.

"Desigur, lucrul la care ne gândim este să convingem câţi mai mulţi români să respecte măsurile de protecţie sanitară, astfel încât să reducem cât mai mult numărul de persoane care se infectează cu acest virus", a mai spus Ludovic Orban.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

CE: Fără adunări pentru liturghii de Crăciun

Comisia Europeană recomandă înlocuirea liturghiilor de Crăciun față în față cu „inițiative online sau televizate”.

„Nu adunărilor pentru liturghii de Crăciun” – este invitația cuprinsă în proiectul Comisiei Europene.

Comisia Europeană cere „luarea în considerare a evitării ceremoniilor religioase cu adunări mari și înlocuirea acestora cu inițiative online, la televizor sau la radio”.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇