ONG-urile fac apel: Redirecționează și tu 3,5% din impozit pentru copii!

ONG-urile fac apel: Redirecționează și tu 3,5% din impozit pentru copii!

Doar unul român din 3 redirecționează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG sau o cauză umanitară, din diverse motive. Organizațiile World Vision România și Salvați Copiii România lansează apeluri pentru redirecționarea banilor în beneficiul copiilor, fie prin a-i ajuta să continue școala, fie prin dotarea spitalelor de pediatrie.

Astfel, dacă 2.400 de formulare ar fi îndreptate către World Vision România, ”organizația ar putea să includă încă 100 de copii de la sate în programul de masă caldă la școală și două ore de sprijin pentru teme”, se arată într-un comunicat transmis SpotMedia.ro.

Anul acesta, World Vision România a lansat campania #PoatePoţi şi își propune să includă în program încă 100 de copii.

La un formular completat, organizația poate ține un copil timp de 2 săptămâni la școală. La două formulare, perioada se prelungește la o lună. Pentru 100 de copii fundația are nevoie în total de 2.400 de formulare. Calculul a fost făcut ţinând cont de salariul mediu brut.

ADVERTISING

“Cred cu tărie că lumea se schimbă cu fiecare copil care are acces la educaţie. Mi-au confirmat-o poveştile de viaţă: povestea Mariei dintr-un sat din Vâlcea care nu avea cu ce să meargă la şcoală, care a fost ajutată de oameni buni şi acum lucrează ca inginer. Şi noi, şi Maria ştim că educaţia a salvat-o.

Ne-o spun cifrele: fiecare leu investit în educația unui copil are o eficiență de 700% în viața lui de adult. Asta se traduce în independența și bunăstarea lui, cât și în potențialul de a contribui la rândul său la dezvoltarea comunității din care face parte. Toţi cei care cred în puterea educaţiei pot redirecţiona 3,5% impozitul pe venit către World Vision România. E gratuit şi durează două minute. Aici”, a declarat Mihaela Nabăr, director executiv World Vision România.

#PoatePoți ține un copil în școală. Într-un minut. ???? Redirecționează 3,5% din impozitul pe venit și schimbă 100% viața...

Publicată de World Vision Romania pe Duminică, 13 februarie 2022

Prin programul Pâine și Mâine, fundația oferă în acest moment:

ADVERTISING
  • masă caldă la școală
  • două ore de sprijin cu temele
  • ateliere de dezvoltare personală
  • educaţie non-formală
  • tabere de vară pentru peste 1.300 de copiii (clasele 0-IV) din comunitățile vulnerabile de la sate

Salvați Copiii România a investit milioane de euro în spitale pentru copii

La rândul său, organizația Salvați Copiii România menționează într-un comunicat de presă remis SpotMedia.ro că ”a accelerat în 2021 programul de dotare a unităților medicale și a continuat oferirea de servicii integrate (medicale, sociale, educaționale) în zone defavorizate la nivel național”.

”Astfel, anul trecut au fost dotate 24 de spitale, cu aparatură și echipamente medicale în valoare de 1.254.000 de euro. Au fost achiziționate 92 de echipamente performante, consumabile, mobilier medical, rampe de oxigen etc. Numai în București, 6 unități medicale au primit aparatură și echipamente medicale în valoare totală de 742.398 de euro. (…)

ADVERTISING

În ultimii 11 ani, Salvați Copiii România a investit peste șapte milioane de euro în dotarea a 102 unități medicale din toate județele țării cu 940 de echipamente medicale, care au ajutat la supraviețuirea și tratarea a peste 140.000 de copii”, se arată în acest comunicat.

Veste bună: vom renova și dota cu aparatură medicală mai multe secții de pediatrie și spitale. Avem nevoie de puțin...

Publicată de Salvati Copiii Romania pe Luni, 14 februarie 2022

Câți români redirecționează procentul din impozit

”Din cei peste șase milioane de cetățeni cu venituri declarate la stat, în jur de 2 milioane redirecționează 3,5% din impozitul pe venit către o fundație, arată datele cele mai recente furnizate de ANAF. Asta înseamnă unu din trei români, deși procesul în sine nu costă nimic. 

Dintre cei care nu redistribuie, 42% dintre cetățeni n-au un motiv anume pentru care nu o fac și 13% cred că procedura este prea complicată. De fapt, însă, având în vedere că formularul se poate completa acum online, durează în jur de două minute întregul proces”, arată un studiu recent, comandat de World Vision România.

Cum poți redistribui 3,5% din impozitul pe venit pentru a-i ajuta pe copii

Orice cetățean român cu venituri declarate plătește la stat un impozit pe venit și are dreptul să redirecționeze 3,5% din acest impozit către o fundație/organizație neguvernamentală (ONG) pe care dorește să o susțină financiar pentru a-și putea îndeplini obiectivele asumate.

World Vision România vă invită să o susțineți redirecționând gratis procetul de 3,5% din impozit direct către Fundația World Vision România. ”Toată procedura are loc online, durează două minute şi, practic, schimbi destinația acestui procent din impozit”, precizează fundația.  

De asemenea, ”pentru că viața și sănătatea copiilor depinde de investiția pe care o facem în unitățile medicale, Salvați Copiii România lansează un apel pentru redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit către o cauză vitală: modernizarea și dotarea cu echipamente performante a maternităţilor și secțiilor de pediatrie din România”.

Toți cei care doresc să se implice pot trimite formularul de redirecţionare a 3,5% din impozitul pe venit pe adresa sustinator@salvaticopiii.ro. Termenul limită de depunere este 25 mai 2022, iar formularul se poate descărca de pe www.salvaticopiii.ro/redirectioneaza.

C.B.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇