O clinică din România suspendă gratuitatea pentru ucraineni, pentru că ”vin în mașini de lux”

O clinică din România suspendă gratuitatea pentru ucraineni, pentru că ”vin în mașini de lux”

Ok Medical anunţă suspendarea gratuităţii oferite cetăţenilor ucraineni, argumentând că „trăim vremuri tulburi, în care e bine să ne păstrăm raţiunea şi să ne procupăm de ai noştri în primul rând”.

Clinica privată susține că majoritatea cetăţenilor ucraineni care au apelat la serviciile gratuite au făcut-o „din maşini de lux, cu scopul de a tranzita ţara, nu ca măsură de control sau prevenţie”.

"Trăim vremuri tulburi, în care e bine să ne păstrăm raţiunea şi să ne preocupăm de ai noştri în primul rând. De la începutul conflictului în Ucraina, în România s-au stins mai mulţi oameni ca urmare a infecţiei cu Covid-19, decât civili în acea zonă de conflict", scrie pe pagina de Facebook a centrului medical, potrivit News.ro.

ADVERTISING

OK Medical comunică public "suspendarea gratuităţii oferite cetăţenilor ucraineni".

"Acest fapt survine şi ca urmare a faptului că majoritatea cetăţenilor ucraineni care au apelat gratuit la serviciile noastre au facut-o din maşini de lux, cu scopul de a tranzita ţara, nu ca măsură de control sau prevenţie", precizează reprezentanţii clinicii.  

Un alt anunţ este cel conform căruia "TOATE rudele de gradul 1 ale persoanelor decedate din cauza infecţiei cu Covid-19 începând cu data de 1 ianuarie 2022, beneficiază de analize GRATUITE şi de asigurare medicală privată de sănătate valabilă 6 luni la toţi furnizorii privaţi de servicii medicale de pe teritoriul României".

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Şi manangerul OK Medical Mihail Lala a scris pe Facebook pe acest subiect. "De când a început conflictul din Ucraina, în România au murit mai mulţi oameni de Covid, decat civili în acest conflict. Nu am văzut pe nimeni să sară cu vreun ajutor. Da... ştiu... erau nevaccinaţi, bătrâni şi bolnavi...Atât!", afirmă Lala.

Război în Ucraina. Ziua 17 - vezi desfășurarea evenimentelor

Ambele situații sunt dramatice în egală măsură și nu pot fi comparate. Însă dacă această comparație a fost făcută, prezentăm și cifrele.

ADVERTISING

Din 24 februarie, când Rusia a invadat Ucraina, și până astăzi, 12 martie, în România au fost raportate 1.262 de decese asociate Covid.

În ce privește războiul, ONU a anunțat că până vineri la amiază 549 de civili au fost uciși și alți 957 răniți de la începutul invaziei. Ca de fiecare dată, ONU a precizat că este vorba doar de cifrele pe care le-a putut verifica, dar că foarte probabil bilanțul real este unul mult mai mare.

Pe de altă autoritățile ucrainene vorbesc de mii de civili morți. Doar în Mariupol, oraș aflat sub asediu de mai bine de o săptămână, autoritățile locale spun că au murit în bombardamente peste 1.500 de civili și au fost publicate imagini cumplite cu gropi comune.

Totodată, peste 2 milioane de ucraineni au fugit din calea războiului, cei mai mulți doar cu câteva lucruri adunate în grabă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇