Nou scandal între primarii din București. Băluță îl acuză pe Negoiță că "i-a furat" pasajul

Nou scandal între primarii din București. Băluță îl acuză pe Negoiță că "i-a furat" pasajul

Lucrările de construire a pasajului suprateran de pe Bulevardul Theodor Palady, în Sectorul 3, au fost suspendate de Tribunalul București, în urma unei cereri făcute de Primăria Sectorului 4.

Primarul Daniel Băluță a reclamat că Robert Negoiță a copiat arhitectura pasajului „Europa Unită” pe care îl construiește în Sectorul 4, în zona Grand Arena, potrivit Digi24.

Pasajul "Europa Unită" ar urma să fie inaugurat în luna septembrie, în timp ce pasajul lui Negoiță ar fi gata mai rapede.

În replică, Robert Negoiță a declarat că decizia tribunalului nu afectează lucrările și precizează că proiectul lui este original.

ADVERTISING

"Noi avem un proiect original, nu o copie. Normal că ne inspirăm din lume, dar avem punct de vedere al proiectanților că e original. Și chiar dacă e o problemă, nu e a noastră, ci a lor, a societății cu care avem contract. De altfel, proiectul de la Sectorul 4 nu s-ar fi potrivit pe locația asta, deci nu are cum să fie o copie.

Nu puteam să furăm noi ca primărie, că nu e proiect făcut de noi. Instanța spune să nu mai folosim desenele de la Sectorul 4, dar noi nu le folosim, așa că nu vom contesta această decizie pentru că nu ne deranjează. Noi avem propriul proiect și vom demonstra asta în justiție. Adică nu noi, ci proiectanții. Două mașini pot avea patru roți, volan și parbriz, dar sunt două mașini diferite", a declarat Negoiță pentru Digi24.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Iată cele mai recente dispute dintre primarii din București:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇