Ciucu îl acuză pe Nicușor Dan că întârzie lucrările la Valea Largă: Bucureștenii sunt ținuți arbitrar în mizerie! UPDATE Ce spune edilul Capitalei

Ciucu îl acuză pe Nicușor Dan că întârzie lucrările la Valea Largă: Bucureștenii sunt ținuți arbitrar în mizerie! <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span> Ce spune edilul Capitalei

Ciprian Ciucu (PNL) susține că Nicușor Dan întârzie să ia o decizie care să-i permită Primăriei Sectorului 6 să continue un proiect de supralărgire și modernizare a drumului Valea Largă.

Ciucu a anunțat pe Facebook, încă de miercurea trecută, că modernizează Valea Largă ca să asigure o legătură rutieră de bună calitate între Prelungirea Ghencea și Bulevardul Timișoara.

Unul dintre rezultate ar fi decongestionarea traficului pe Prelungirea Ghencea.

Primarul Sectorului 6 susține că are deja toate documentele necesare, că a plătit exproprieri, o organizat licitații și a semnat contracte de lucrări pentru realizarea acestui drum.

Și că îi mai lipsește o singură hârtie pe care PMB întârzie să i-o elibereze. Este vorba despre un aviz de defrișare pentru circa 400 de arbori.

Pe 3 mai, Ciucu a transmis că nu vrea să îl atace pe Nicușor Dan, dar că a recurs la un apel public pentru că este singura soluție la care mai poate apela (Ciucu a reclamat de mai multe ori că Nicușor Dan nu-i răspunde la telefon - n.red.).

O spun din capul locului, acesta NU este un atac la domnul Primar General, Nicușor Dan. Apelul public, pe un ton decent...

Publicată de Ciprian Ciucu pe Miercuri, 3 mai 2023

După 5 zile - adică luni, pe 8 mai - primarul Sectorului 6 a revenit cu o nouă postare pe Facebook, în care susține că documentația de care are nevoie pentru defrișare se află, de cel puțin 2 luni, chiar pe masa de lucru a lui Nicușor Dan.

ADVERTISING

"Proiectul drumului Valea Largă, cu două benzi pe sens, utilități, piste de biciclete, gândit să civilizeze zona și să mai degreveze bd. Prelungirea Ghencea, PREVEDE PLANTAREA a 1.200 de arbori!! S-ar defrișa mai puțin de 400 și s-ar planta de 3 ori mai mulți, de o calitate dendrologică mult superioară. Mi-am asumat public să plantăm în compensație 10 arbori pentru fiecare copac defrișat. Deci de 10 ori mai mult. Și cu asta închid orice discuție legată de copaci.

Deși proiectul ne-a costat până acum (inclusiv exproprieri) zeci de milioane de lei, deși firma care lucrează la utilități este deja în teren și a lucrat parțial, deși am parcurs TOȚI PAȘII LEGALI corect, deși oamenii din zonă sunt cu noroiul la genunchi, deși această arteră ar degreva parțial traficul infernal din Prelungirea Ghencea, deși am făcut nenumărate demersuri administrative, dar și politice... Fără niciun răspuns clar, fără nicio justificare, primarul general nu emite avizul, blocând astfel proiectul.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Răspunsul Primăriei Generale, dat unei publicații, este insultător: «Solicitarea se află în analiza primarului general». Precizez că avizul a trecut toate etapele interne din PMB, după ce de peste 6 luni ne-au tocat cu tot felul de clarificări aberante. Deci avizul a trecut de Direcția de Mediu din PMB și se află la cabinetul primarului general”, a scris Ciprian Ciucu pe Facebook.

Ciucu: Noi am ajutat PMB! De ce sunt ținuți bucureștenii în mizerie?

„Personal l-am sprijinit permanent pe primarul general și din punct de vedere politic, și administrativ. De exemplu, PMB a defrișat în primăvara anului trecut cca. 100 de arbori pentru a fi executat tronsonul 1 din lucrarea de la Prelungirea Ghencea și ne-a solicitat sprijinul. Am ajutat! Deci pentru propriile proiecte se emit avize de defrișare, pentru proiectele Sectorului 6, nu. Îi atrag atenția primarului Bucureștiului că în Sectorul 6 locuiesc tot bucureșteni.

ADVERTISING

Cetățenii din Prelungirea Ghencea (locul în care dl. primar general și-a lansat campania electorală) și din cartierul Brâncuși sunt ținuți arbitrar în mizerie, PMB blocând un proiect matur bugetat, gata de executat, care ar fi putut fi gata în vara anului următor.

Sau poate asta este problema, ca noi demonstrăm că se poate face un drum nou, la standarde superioare, în timp ce PMB a încremenit în proiect de 4 ani în ceea ce privește lucrările la bd. Prelungirea Ghencea”, a mai scris Ciucu pe Facebook.

Mi se pare absurd să ajungem la astfel de discuții în București, dar asta este situația. Proiectul prevede deja...

Publicată de Ciprian Ciucu pe Luni, 8 mai 2023

În context, Ciprian Ciucu a lansat și un apel către USR Sector 6 și Inițiativa Prelungirea Ghencea, cărora le cere sprijinul pentru a-l convinge pe Nicușor Dan să emită avizul de defrișare.

UPDATE: Ce spune Nicușor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a explicat, luni seara, întrebat de ce se opune lărgirii străzii Valea Largă din Sectorul 6, că acest proiect prevede dispariţia a aproximativ 400 de copaci, or aceşti arbori pot fi transplantaţi în alte zone ale Bucureştiului.

”Conform legii, proiectul ăsta trebuie să treacă prin mai multe etape. Prima etapă a fost exproprierea, care a trecut prin Consiliul General, (…) apoi a fost o autorizaţie de construire pentru şosea şi aceasta prevede că pe partea pe care se extinde această şosea trebuie să dispară nişte copaci.

După ce au venit cei de la Sectorul 6 cu toate actele, colegii mei de la Direcţia de Mediu au făcut o propunere care spune că toţi aceşti aproximativ 400 de copaci să fie tăiaţi, iar eu n-am fost de acord cu asta, pentru că o parte dintre ei sunt arbori maturi şi în Bucureşti există instrumente cu care poţi să-i scoţi cu tot cu rădăcină şi să-i muţi mai departe şi e păcat ca o parte dintre ei, 30-40%, să fie tăiaţi pur şi simplu când pot fi transplantaţi.

E o cerere cum sunt multe alte cereri şi încet-încet direcţionăm oamenii înspre această metodă mai prietenoasă cu natura. Pot fi mutaţi 20 de arbori în aceeaşi zi”, a explicat Nicuşor Dan, luni seară, la B1 TV.

Întrebat ce părere are despre faptul că primarul Sectorului 6 este dispus să plătească o amendă, Nicuşor Dan a spus că acesta nu este cel mai fericit model.

”Noi, ca autoritate publică, trebuie să fim un model pentru cetăţeni. Să spui «fac asta şi plătesc o amendă» nu e chiar cel mai fericit model”, a spus Dan.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇