PNL promite să mențină alianțele din București și fără Ciucu la butoane

PNL promite să mențină alianțele din București și fără Ciucu la butoane

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, susţine că demisia lui Ciprian Ciucu de la PNL Bucureşti este doar o chestiune administrativă, care nu influenţează în niciun fel alianţele locale, pe sectoare, existente în momentul de faţă, nici obiectivele politice ale PNL.

”Demisia domnului Ciucu de la conducerea organizaţiei Bucureşti este doar o chestiune administrativă, care ţine de politica internă a PNL. Această decizie a sa nu influenţează în niciun fel alianţele locale, pe sectoare, existente în momentul de faţă. Aşa cum nu influenţează obiectivele politice ale PNL Bucureşti”, a declarat Stroie pentru News.ro, reafirmând că motivul demisiei lui Ciucu ”stă în constrângerile de timp, precum şi în dorinţa sa de a se concentra mai mult pe administraţia locală de la Sectorul 6, ceea ce este perfect normal”.

ADVERTISING

În ceea ce priveşte succesorul lui Ciucu la conducerea filialei Bucureşti a partidului şi informaţiile referitoare la desemnarea lui Sebastian Burduja în acest post, purtătorul de cuvânt al PNL a subliniat că ”decizii referitoare la persoane nu au fost luate până la acest moment”.

”Preşedintele PNL va propune numirea unui interimat în următoarea şedinţă de Birou Politic Naţional de la începutul acestei luni, dar decizii referitoare la persoane nu au fost luate până la acest moment. Ne vom asigura că va fi o persoană care să cunoască administraţia Capitalei şi care să conducă (sic!) cât mai bine organizaţia politică locală, astfel încât politicile PNL Bucureşti să răspundă nevoilor cetăţenilor”, a explicat Stroe.

ADVERTISING

Întrebat dacă demisia lui Ciucu are legătură cu eventuale solicitări din partea partidului de a face alianţă locală cu PSD, Stroe e replicat:

”Nu, în mod categoric nu s-a pus problema. Conducerea PNL nu i-a impus domnului Ciucu niciun fel de alianţă sau colaborare în plan local.

La nivel naţional, PNL şi-a asumat guvernarea şi protocolul de colaborare cu PSD şi UDMR, pe care se bazează această coaliţie, având în vedere contextul internaţional dificil şi cadrul în care funcţionează şi economia României, la nivel european.

Însă această situaţie este aplicabilă la nivel naţional. Fiecare organizaţie judeţeană (precum şi cea a Municipiului Bucureşti) are un cadru în care funcţionează. Vorbim despre 42 de situaţii diferite, de 42 de configuraţii distincte ale consiliilor judeţene şi a Consiliului General din Bucureşti. Conducerea locală îşi cunoaşte şi îşi stabileşte priorităţile”.

ADVERTISING

El a exclus şi varianta în care Ciprian Ciucu ar fi adresat anumite solicitări conducerii PNL şi ar fi fost refuzat.

”Nu a fost vorba despre aşa ceva. Discuţii între liderii organizaţiilor din teritoriu şi conducerea centrală au loc frecvent. Acesta este şi mecanismul pe care funcţionează un partid. Însă aceste lucruri sunt cunoscute atât la centru, cât şi în teritoriu. Orice discuţie care are loc pe plan intern, pe această curea de transmisie cu organizaţiile, se poartă pe nişte coordonate oneste. Ciprian Ciucu a explicat motivele demisiei sale, sunt cele pe care şi PNL le cunoaşte”, a subliniat purtătorul de cuvânt al PNL.

De asemenea, el a relatat că Ciprian Ciucu a avut o discuţie cu conducerea partidului înainte de a-şi anunţa demisia în mod public.

”A avut loc o discuţie în care şi-a prezentat punctul de vedere, iar noi am înţeles. Este absolut firesc ca liderul organizaţiei politice a Capitalei să anunţe conducerea centrală înainte de a lua o astfel de decizie”, spune Stroe.

Alianţă cu PSD pentru Bucureşti?

Întrebat dacă va avea PNL candidat la primăria generală sau dacă va avea candidat comun cu PSD, Ionuţ Stroe a declarat: ”Sigur că PNL are oameni foarte bine pregătiţi care pot candida şi sigur că avem această opţiune. Însă nu vom intra în jocul partidelor mici de opoziţie, care forţează o retorică electorală.

Nu ne interesează aceste discuţii la acest moment. Când va fi momentul, vom lua o decizie, evident în baza unor cercetări solide. Aşa cum am mai spus, prioritatea noastră acum este guvernarea şi, punctual, în plan local, situaţia Bucureştiului. De aceea, am trasat actualului primar general un set de 10 obiective legitime, care urmează să fie supuse evaluării, pentru că vrem o administraţie performantă la Capitală”.

În ceea ce priveşte existenţa unor măsurători pe Bucureşti cu privire la liderii PNL, el a apreciat că o discuţie pe tema alegerilor de anul viitor este prematură acum, mai ales că ”până atunci se pot schimba multe”.

”Desigur că vom face o serie de măsurători specifice, dar la timpul potrivit. Până atunci nu vreau să dau curs unor speculaţii şi nici să lansez altele noi. Să ne apropiem mai mult de momentul alegerilor şi vom putea avea un răspuns mult mai clar conturat. Aşa cum spuneam, PNL are, în mod categoric, oameni bine pregătiţi pentru a candida la Capitală”, a precizat purtătorul de cuvânt al PNL.

Ciprian Ciucu a anunțat marţi că a demisionat din funcția de președinte al PNL București. Primarul Sectorului 6 subliniază că singurul motiv pentru care a luat această decizie este timpul.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇