Când vom circula pe Pasajul Doamna Ghica? Radu Mihaiu e optimist, dar Nicușor Dan avansează un termen rezervat

Când vom circula pe Pasajul Doamna Ghica? Radu Mihaiu e optimist, dar Nicușor Dan avansează un termen rezervat

Primarul general Nicușor Dan spune că la toamnă bucureștenii vor putea circula, în sfârșit, pe pasajul Doamna Ghica. Mai optimist, primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, e de părere că traficul pe noul pasaj se va deschide încă din cursul verii.

„S-a finalizat montarea tablierului metalic. Suntem în termen. Conform graficului, la începutul acestei toamne o să se circule pe pod.

De sâmbătă o să se reia circulația tramvaiului. Lucrările de investiții se fac cu bani plătiți la timp, nu cu plânsete și lozinci. Am preluat o gaură în centrul orașului și conturile blocate. Noi am rezolvat situația financiară, lucrările merg cu greu, dar de la sine, cumva”, a precizat Nicușor Dan.

Publicată de Primăria Municipiului Bucureşti pe Miercuri, 29 martie 2023

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, spune, însă, că circulația pe pasaj se va deschide încă din vară.

ADVERTISING

„Mai sunt câteva etape pentru a se circula pe pasaj. Se montează predalele. După se va face o suprabetonare. Și după se pun accesorii, sisteme de iluminat ș.a.m.d.

Eu sunt un pic mai optimist ca domnul primar general. Estimez că spre sfârșitul verii se va circula pe acest pasaj”, a declarat Radu Mihaiu.

Cristian Hiver, directorul Companiei Municipale Trustul de Clădiri Metropolitane SA - firma care construiește pasajul –, susține termenul avansat de Radu Mihaiu. Și s-a declarat convins că la vară se va putea circula pe pasaj.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Proiectul liniei de tramvai care va traversa podul – ca parte a unui traseu pe care vrea să-l creeze primarul Sectorului 2 între zona dormitor Pantelimon și zona de business Pipera – e în pregătire.

La acest moment, Primăria Sectorului 2 lucrează la caietul de sarcini pentru licitația prin care va achiziționa studiul de fezabilitate.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇