Nicușor Dan va şterge inscripţiile cu Primăria Capitalei şi va vinde reclamă pe autobuzele STB. Firea îl acuză că va afecta călătorii cu claustrofobie

Nicușor Dan va şterge inscripţiile cu Primăria Capitalei şi va vinde reclamă pe autobuzele STB. Firea îl acuză că va afecta călătorii cu claustrofobie

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a informat, marți, că va decolanta vehiculele destinate transportului public local și că va vinde acel spațiu pentru a obține venituri suplimentare.

„Vehiculele destinate transportului public local vor fi decolantate, iar spațiul respectiv va fi vândut pentru reclame comerciale. E vorba de vehiculele STB pe care scrie acum ‘Primăria Capitalei’.

Știm cu toții că sunt ale primăriei, nu e nevoie ca acest lucru să fie scris peste tot. N-am înțeles niciodată de ce s-a decis așa ceva, dar foarte probabil are legătură cu cultul personalității fostului primar", a scris Nicușor Dan pe Facebook.

ADVERTISING

El a precizat că îl loc să se facă reclamă inutilă Primăriei Capitalei pentru un serviciu public pe care oricum îl furnizează vor încerca să obțină fonduri suplimentare de la agenții economici privați, care își doresc reclamă în spațiul public.

"Operațiunea de decolantare deja a început, urmând ca spațiile rămase libere să fie puse la dispoziție pentru alte reclame", a încheiat edilul.

Cum a reacționat Gabriela Firea

După anunțul lui Nicușor Dan, fostul primar Gabriela Firea a comentat pe Facebook că ceea ce l-ar deranja pe actualul edil este faptul că pe aceste vehicule scrie că au fost achiziționate în 2018, adică în mandatul său.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"Nu e în stare să construiască și atunci dārâmā tot! Când am ajuns primar, bucureștenii călătoreau înghesuiți în autobuze, unii chiar pe scară, punându-și viața în pericol. Am achiziționat 400 de autobuze noi Euro 6 și 130 autobuze Hybrid. Pe noul primar îl deranjează că pe autobuze scrie că sunt achiziționate în 2018. Adică în mandatul 'lui Firea'.

Îl deranjează realizările mele. În loc să achiziționeze și el 200-300 de autobuze, să fie înlocuite toate cele vechi, Plicusor a dat ordin să fie răzuit de pe autobuze anul achiziționării. Pe motiv că spațiul va fi folosit pentru publicitate!", a scris Gabriela Firea pe Facebook.

ADVERTISING

Ea susține că acest lucru ar însemna "pile si aranjamente, pentru sponsorii și prietenii politici".

Mai mult, spune Firea, în acest fel Nicușor Dan va face rău cetățenilor care nu se vor mai putea uita pe geam sau care, notează ea, suferă de claustrofobie.

"Sacrifică cetățenii care nu vor mai putea vedea pe fereastră, plus că mulți călători simt un sentiment de claustrofobie, doar că să umple buzunarele unor băieți. Și în mandatul meu, STB a promovat evenimentele orașului și a vândul spațiul publicitar disponibil, dar DOAR în spațiile în care nu se producea un disconfort pe călători.

Dar ce știe Plucusor? Îl doare pe el de oameni? Se vede treaba că nu! Stai liniștit, Plicusor! Bucureștenii NU uită așa ușor cum crezi tu! Și te vor ține minte și pe ține că NU ai construit nimic. Te-ai ocupat doar de blocări, stopări, raschetări, demolări și polițe. Ține minte 3 cuvinte : vei deconta tot!", a încheiat ea mesajul de pe Facebook.

1-11
Foto: Facebook/Nicușor Dan
2-11
Foto: Facebook/Nicușor Dan

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

A.G.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇