Nicușor Dan îi cere lui Firea să răspundă la 3 întrebări despre cazul Constanda și anunță că va sesiza organele de anchetă

Nicușor Dan îi cere lui Firea să răspundă la 3 întrebări despre cazul Constanda și  anunță că va sesiza organele de anchetă

Candidatul susţinut de PNL şi USR PLUS la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, cere clarificări de la primarul Gabriela Firea în cazul Constanda.

Astăzi, de la ora 11:00, are loc ședinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

”În cazul Constanda, somez primarul PSD să vină azi în fața consilerilor generali și să răspundă la 3 întrebări:

1) Care este datoria curentă a Primăriei Capitalei, la acest moment: Datoria totală și cea defalcată. Și către cine sunt aceste datorii?

2) Care a fost înțelegerea cu Constanda în baza căreia i-a virat deja în conturi 17 milioane de euro?

ADVERTISING

3) Care este înțelegerea cu Constanda în baza căreia, deși terenul are o valoare de 40 de milioane, pentru datoria restantă de 60 de milioane de euro, Constanda nu va ține în continuare blocate PMB?

În afara acestor informații, ar fi absurd pentru consilierii PNL și USR să voteze aceste proiect de hotărâre”, a precizat Nicușor Dan.

De asemenea, candidatul cu susținere PNL-USR-PLUS la funcția de primar general al Capitalei a transmis că, după alegeri, va sesiza organele abilitate pentru a demara o anchetă privind modul în care PMB a acționat în cazul Constanda.

ADVERTISING
https://www.facebook.com/NicusorDan.ro/videos/2726443310920633/?__xts__[0]=68.ARCccpOVnBhL0b8wqe5BsUsXRUSBY1Y6QqwpTRo5kvKcWbkxDEbkSL7mxaF-iyi1RcybXsyPpNLC4tRoGi8uyi4zkYSHdxS2vbBlYpbzeQ5vPRzQTx9vK9jhc2z6bImF3RFP8PzQZ16jbKUqush9Qb5g57C78GcICHJLP8HKZrShXBf-A982BiCVpy6dvEGBJFW_H2DlX2RCCLa3J6sp-lndxYriEw2vvO1Y2VEqBdgVGz_OJlj-OqmyNj7nKz_7XmIY_niTI_B8zVtt9F8GVqjsqwTI1j_B_y8jFBof2aYeWLY3HEDZHxgwJNQ2D5vPj0Hgj3zd_ScazYG39SLCU8rDDNzV2ClBSTrkfA&__tn__=-R

În ședința CGMB de azi Gabriela Firea va încerca pentru a cincea oară să îi convingă pe consilierii generali să îi dea lui Costică Constanda o bucată din Satul Francez.

ADVERTISING

Dacă nu reușește nici de această dată, va continua să conducă o primărie cu conturi blocate, care nu mai poate plăti pentru funcționarea orașului.

SpotMedia.ro vă arată pe larg cum s-a ajuns în acest blocaj, dar și cine nu face tot ce ar trebui pentru ca situația să se rezolve - Blocarea conturilor Primăriei Capitalei de către Constanda, o poveste cu multe semne de întrebare. Firea ține la secret tranzacția. Unii consilieri au dubii că sunt conturile blocate.

Citește și:

Costică Constanda explică de ce a blocat conturile Bucureștiului. Ce propuneri făcuse Primăriei

Primăria Capitalei anunță că are conturile blocate. Firea: Bucureștiul trebuie să-i returneze lui Costica Constanda 115 milioane euro, 20% din bugetul anual

Chiar dacă Firea îi dă lui Constanda parte din Satul Francez, tot nu se stinge toată datoria

Cu spatele la zid, Firea cere 98 de milioane de euro din Fondul de rezervă al Guvernului ca să-i dea lui Costică Constanda

Primăria Capitalei, la un pas de a-l readuce pe Costică Constanda în Satul Francez. Ce suprafață i-ar putea ceda


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇