Costică Constanda explică de ce a blocat conturile Bucureștiului. Ce propuneri făcuse Primăriei

Costică Constanda explică de ce a blocat conturile Bucureștiului. Ce propuneri făcuse Primăriei

Costel Constanda a explicat că a blocat conturile Primăriei Capitalei pentru că a venit cu mai multe variante și Consiliul General le-a respins pe toate.

Costel Costanda a declarat că în cadrul Primăriei București există o comisie mandatată de către primarul general să poarte negocieri cu el cu cu avocaţii săi pentru a fi găsite soluţii astfel încât să fie stinse datoriile pe care Municipalitatea le are faţă de omul de afaceri.

ADVERTISING

„Această comisie a dorit să salveze o parte cât mai mare a lichidităţii bugetare şi astfel a oferit, în schimbul sumelor datorate, terenuri şi alte bunuri aflate în proprietatea privată a Primăriei Capitalei.

Necunoscând situaţia juridică a proprietăţilor Primăriei oferite în schimbul banilor, am ales două variante: 1. cumpăr o parte din fosta mea proprietate, Satul Francez, căreia îi cunoşteam situaţia juridică, sau 2. să scoată Primăria la licitaţie întreaga proprietate ( tot Satul Francez ) pentru a produce lichidităţi şi astfel să-mi plătească banii sau o mare parte din banii pe care mi-i datorează”, a spus Costanda, pentru Mediafax.

Potrivit omului de afaceri, totul era valabil sub condiţia obţinerii aprobării Consiliului General a uneia din aceste variante.

ADVERTISING

„Niciuna din aceste propuneri nu a fost agreată de către Consiliul General al Municipiului București. Am înţeles că Primăria nu are lichidităţi pentru a-şi plăti datoriile faţă de mine, dar faptul că nu vrea să renunţe la niciuna din miile de proprietăţi pe care le deţine, m-a determinat să blochez conturile acestei instituţii" a declarat omul de afaceri.

Primăria Capitalei, executată silit

Primăria Capitalei a fost executată silit pentru suma de 3,8 milioane de euro.

Potrivit unor surse din primăria Capitalei, conturile instituţiei au fost blocate încă de miercuri pentru o datorie de 115 milioane de dolari către omul de afaceri Costică Constanda.

ADVERTISING

El a ameninţat încă din data de 3 august că va popri conturile.

În procesul intentat de omul de afaceri, Municipiul Bucureşti trebuie să-i returneze acestuia 69 de milioane de euro, costul terenului pe care nu l-a primit şi restul, până la 115 milioane de euro, dobânzi şi alte cheltuieli.

SpotMedia.ro a explicat pe larg subiectul și v-a relatat de la ședințete în care s-a încercat adoptarea proiectului. Iată câteva dintre aceste articole:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇