Nicușor Dan avertizează că unii bucureșteni vor rămâne fără apă caldă în această vară

Nicușor Dan avertizează că unii bucureșteni vor rămâne fără apă caldă în această vară

Această iarnă a fost mai bine decât iarna trecută în ceea ce privește apa caldă și căldura, afirmă primarul Capitalei, Nicușor Dan, precizând că problemele nu se rezolvă peste noapte.

„Ireal este să preiei un sistem de termoficare cu datorii de 100 de milioane și să-l duci la un miliard de euro – asta este ireal și după aceea să-l duci în faliment – asta s-a întâmplat înainte de mandatul meu. Problemele nu se rezolvă peste noapte.

Această iarnă – 2022-2023 – și puteți întreba oameni și întreb și eu oamenii cu care mă întâlnesc pe stradă – a fost mai bine decât iarna trecută. Cea mai friguroasă lună din această iarnă a fost februarie și februarie am avut o funcționare foarte, foarte bună a sistemului. Mult mai bună decât în cea mai geroasă lună din iarna precedentă”, a declarat Nicușor Dan la Europa FM.

ADVERTISING

Edilul a explicat și ce a făcut pe zona de termoficare până acum.

„Ce am făcut pe zona de termoficare: am asigurat banii. Nu poți să rezolvi problema dacă nu duci bani acolo. De unde era o medie de 700 de milioane de lei și o datorie care se tot acumula pe an – am dus-o la 2 miliarde anul trecut. Am deschis șantierele – de unde era o medie de 10-12 kilometri pe an, am ajuns la 32 și anul acesta trecem de 50. Și am instalat acea centrală provizorie de la Titan pentru trei ani care va echilibra sistemul”, a subliniat Nicușor Dan.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În ceea ce privește această vară, primarul Capitalei a afirmat că vor exista mai multe reparații, iar oamenii ar putea rămâne fără apă caldă.

„În vara aceasta o să fie… este o decizie rațională, așa cum a fost și vara trecută, de a face anumite lucrări peste vară tocmai pentru ca oamenii să nu sufere pe perioada iernii. Este tot ce se poate face și nouă ni se pare tot timpul că acum e cel mai rău.

Acolo unde se fac lucrări la magistrale o să fie probleme. Se poate întâmpla să nu fie o săptămână apă caldă, pentru că distanța este așa de mare încât nu ai posibilitatea tehnică să aduci apă caldă pe o distanță așa de mare. Sau o să fie insuficientă”, a mai spus Nicușor Dan.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇