Medicul șpăgar din Suceava a lăsat să moară un pacient care nu "cotizase" și a cerut sumă dublă de la un bolnav care avea două forme de cancer

Medicul șpăgar din Suceava a lăsat să moară un pacient care nu "cotizase" și a cerut sumă dublă de la un bolnav care avea două forme de cancer

Apar noi detalii din ancheta de la Suceava, unde şefa secției Oncologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” a primit mită de 62 de ori într-o săptămână de la bolnavii de cancer sau rudele lor.

Monitorul de Suceava a aflat că dosarul în cazul dr. Anca Dumitrovici Ababneh a plecat de la denunțul familiei unui pacient care a murit de cancer și al unui pacient care a reclamat că a primit tratamentul de care avea nevoie doar după ce i-a oferit bani.

Mai este la dosar şi cazul unui pacient cu două forme de cancer, care a trebuit să dubleze şpaga pentru că suma iniţială nu era de ajuns.

ADVERTISING

Împotriva medicului s-a înregistrat un prim denunț în martie 2022, în care se reclama că dr Dumitrovici Ababneh a pretins și a primit bani pentru prescrierea tratamentului.

În iunie 2022, a venit şi al doilea denunț, care susţine că medicul nu a prescris tratamentul recomandat de un alt oncolog din Iași.

Medicamentul administrat la Suceava, altul decât cel prescris de la Iași, i-ar fi provocat bolnavului agravarea stării de sănătate, ceea ce a dus la întreruperea tratamentului oncologic. Dr Dumitrovici Ababneh îl chema pe pacient la cabinet, dar tot amâna începerea tratamentului, din decembrie 2021 până în martie 2022. Între timp, familia a aflat de la alți bolnavi că pentru a primi tratamentul potrivit pacientul trebuie să "cotizeze". Aşa că în aprilie i-a promis medicului că face un împrumut și vine cu banii: imediat a primit formularul de consimțământ pentru administrarea tratamentului.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Dar medicamentul a venit abia după încă două săptămâni, timp în care pacientul deja murise.

De altfel, în rândul pacienților care au nevoie de tratament oncologic se ştia că medicul Anca Ababneh Dumitrovici aștepta sume de bani pentru prescrierea medicamentelor și facilitarea obținerii de rețete medicale.

În 7 noiembrie, a început supravegherea audio-video a ambulatoriului de Oncologie din Suceava și a telefonului medicului.

Din transcrierea înregistrărilor, un alt caz atrage atenţia.

S-a întâmplat pe 13 decembrie 2022: Un pacient, care suferea de două forme de cancer, a pus în documentele medicale pe care i le-a înmânat femeii suma de 50 de lei. Aceasta a răsfoit documentele, a găsit banii și i-a dat înapoi spunându-i că are două cancere. Pacientul a pus apoi într-o coală de hârtie împăturită două bancnote de 50 de lei şi i le-a dat. Acum medicul i-a mulțumit şi a luat banii.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇