Universitatea de Medicină din Iași a dat 800.000 de euro pe tablete pentru examenele grilă

Universitatea de Medicină din Iași a dat 800.000 de euro pe tablete pentru examenele grilă

Studenţii Universităţii de Medicină şi Farmacie din Iaşi susţin examenele tip grilă pe tabletă.

UMF Iaşi a investit 800.000 de euro în achiziţionarea de tablete pentru examinare, a unui soft dedicat, dar şi pentru infrastructura hardware şi software.

Reprezentanţii UMF Iaşi au declarat că noul sistem de examinare pe tabletă este o premieră în sistemul de învăţământ românesc. 

„Implementăm un sistem revoluţionar de evaluare a studenţilor la medicină şi farmacie. Este un pas firesc ce trebuie făcut pentru a ne alinia la standardele europene şi internaţionale şi pentru a ne pregăti studenţii pentru o piaţă a muncii globală care utilizează deja aceste metode de evaluare”, a declarat Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iaşi.

Primele examene teoretice în acest format s-au desfăşurat sâmbătă, 21 ianuarie. 

Vlada V., studentă în cadrul UMF Iaşi, a afirmat că studenţii au avut posibilitatea să îşi programeze singuri datele şi orele de examen, dar că un dezavantaj ar fi suprasolicitarea platformei cu întrebările-grilă şi accesul dificil pentru simulările de examen în timp util. 

Fiecare student primeşte la examen o grilă individualizată, care este selecţionată de programul informatic din baza de întrebări pentru fiecare disciplină. Grila conţine un număr diferit de întrebări, în funcţie de numărul de ore de curs aferent disciplinei la care se desfăşoară examenul.

Studentul va completa răspunsul sau răspunsurile la fiecare întrebare din grilă, iar la sfârşitul perioadei de examinare va salva răspunsurile.

Forma finală salvată va fi evaluată informatic la sfârşitul perioadei de examinare şi va fi generată nota corespunzătoare examenului grilă. La sfârşitul timpului alocat examinării, interfaţa tabletei va deveni inactivă, fiind astfel imposibilă completarea cu alte răspunsuri.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇