Încă o minune medicală la Iași: După 13 ore de operație, medicii i-au replantat gamba unui băiat lovit de tren

Încă o minune medicală la Iași: După 13 ore de operație, medicii i-au replantat gamba unui băiat lovit de tren

Medicii ieşeni au reuşit replantarea gambei stângi în cazul unui adolescent din Vatra Dornei lovit de tren cu o zi în urmă, intervenţia chirurgicală durând aproximativ 13 ore.

Băiatul de 16 ani a fost supus unei operaţii imediat după ce a fost adus marţi cu elicopterul SMURD de la Vatra Dornei.

Intervenţia a fost realizată de o echipă formată din mai mulţi medici, printre care specialişti în chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, chirurgie pediatrică, dar şi de la Terapie Intensivă.

Medicul Tamara Roşu, purtător de cuvânt al spitalului de copii Sfânta Maria din Iaşi, a declarat miercuri că adolescentul se află internat în secţia ATI din cadrul spitalului, ea precizând că este vorba despre ”un politraumatism cu indice de severitate lezional mare”.

ADVERTISING

La această intervenţie a participat echipa medicală condusă de dr. Sidonia Susanu. Este vorba despre medicii care, în urmă cu o lună, au mai reuşit să facă o minune: după 20 de ore petrecute în sala de operaţie au putut să replanteze braţele unei fete de 15 ani.

Adolescentul a fost adus la Iaşi, după ce a fost lovit de tren în apropierea gării din Vatra Dornei. Potrivit unor martori, tânărul nu ar fi fost atent, el având căşti pe urechi, şi a fost surprins de tren. 

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇