Primele imagini cu Alexia, fata de 15 ani căreia medicii i-au replantat brațele amputate într-un accident (Video)

Primele imagini cu Alexia, fata de 15 ani căreia medicii i-au replantat brațele amputate într-un accident (Video)

Alexia, adolescenta cu mâinile amputate în urma unui grav accident de circulație, a făcut primii pași pe holul Spitalul de Pediatrie „Sf Maria” din Iași. Însoțită de medicii care i-au replantat brațele, ea a pășit cu zâmbetul pe buze, în aplauzele mamei sale.

Înregistrarea video realizată de mama Alexiei o arată pe fiica ei mergând pe holurile spitalului împreună cu medicii şi asistentele. Mama fetei a mulţumit personalului medical şi dr. Sidonia Susanu, medic primar de chirurgie plastică, estetică şi microchirurgie reconstructivă, coordonatorul secţiei de chirurgie plastică de la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi.

ADVERTISING

"Imagini emoţionante la Spitalul pentru Copii «Sfânta Maria». Alexia, adolescenta căreia chirurgii au reuşit să-i replanteze ambele braţe, după ce a suferit un accident rutier, zâmbeşte fericită alături de medicii care i-au redat viaţa. Filmarea a fost făcută de mama Alexiei şi este însoţită de un mesaj de mulţumire şi recunoştinţă pentru medicii care au făcut un adevărat miracol. Felicitări, Sidonia Susanu! Felicitări întregii echipe!", este mesajul postat pe pagina de Facebook a Consiliului Judeţean Iaşi.

Imagini emoționante la Spitalul pentru Copii "Sfânta Maria".Alexia, adolescenta căreia chirurgii au reușit să-i replanteze ambele brațe, după ce a suferit un accident rutier, zâmbește fericită alături de medicii care i-au redat viața.Filmarea a fost făcută de mama Alexiei și este însoțită de un mesaj de mulțumire și recunoștință pentru medicii care au făcut un adevărat miracol.Felicitări, Sidonia Susanu! Felicitări întregii echipe!

Publicată de Consiliul Județean Iași - Iași County Council pe Joi, 29 decembrie 2022

În urmă cu trei zile, Alexia a fost operată la brațul stâng, acolo unde medicii i-au făcut un transplant de piele. Operația va fi reluata vineri, iar săptămâna viitoare fetița va ajunge acasă, în Botoșani, informează TVR.

ADVERTISING

"Am simțit în vocea ei faptul că are altă putere, este mult altfel decât era până acum. Pentru mine, ca tată, este foarte emoţionant, primii ei paşi înseamnă primii paşi spre a veni acasă, primii paşi pentru a reveni totul la normal", a declarat Florin Tudose, tatăl Alexiei, pentru postul public de televiziune.

"Prima oară când am văzut-o pe Alexia am avut o bucurie interioară, eram foarte bucuros şi foarte şocat, pentru că am înţeles cu câteva zile înainte ca Alexia să facă primii paşi, a avut nişte dificultăţi cu spatele şi nu stătea în echilibru. Este foarte fericită şi mi-a spus că îşi doreşte foarte mult să ajungă acasă cât mai rapid", a spus Eric Tudose, fratele adolescentei.
 
Amintim că pe 17 decembrie, un autocar cu 35 de persoane la bord s-a răsturnat, noaptea, în municipiul Paşcani, judeţul Iaşi, 25 de persoane fiind transportate la spital. 15 dintre pasageri erau adolescenţi. Printre cei răniţi s-a aflat şi Alexia, care şi-a pierdut în accident ambele braţe.

ADVERTISING

O echipă de medici de la Spitalul pentru Copii "Sfânta Maria" din Iaşi a reuşit, după 20 de ore petrecute în sala de operaţie, să-i replanteze braţele. Dr Sidonia Susanu, coordonator al echipei medicale care a efectuat operaţia, a precizat că fata va avea nevoie de un program intens de recuperare de kinetoterapie şi fizioterapie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇