Ce șpagă lua șefa de la Oncologie Suceava de la bolnavii de cancer: euro, miere, cafea sau brânză

Ce șpagă lua șefa de la Oncologie Suceava de la bolnavii de cancer: euro, miere, cafea sau brânză

Şefa Secţiei de Oncologie a Spitalului Judeţean Suceava, Anca Ababneh Dumitrovici, a fost reţinută și apoi arestată preventiv pentru 30 de zile, în urma unui flagrant organizat de poliţişti şi procurori, pentru luare de mită.

A luat de 62 de ori şpagă în doar 7 zile.

Ea a primit în mod repetat de la pacienţii bolnavi de cancer sau de la apropiaţii acestora sume cuprinse între 50 de lei şi 50 de euro, dar şi diverse produse alimentare, între care miere, caşcaval şi brânză.

Potrivit Parchetului Suceava, în cursul zilei de joi, procurorii şi poliţiştii au prins-o în flagrant pe şefa Secţiei de Oncologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava.

ADVERTISING

Totodată, au fost efectuate percheziţii în incinta acestei secţii, precum şi la domiciliul medicului.

Anchetatorii susţin că, în perioada aprilie 2022 – 19 ianuarie 2023, şefa Secţiei de Oncologie din cadrul Spitalului Judeţean Suceava, medicul Anca Ababneh Dumitrovici, a pretins şi a primit diferite sume de bani, respectiv 50 de lei, 100 de lei, 200 de lei sau 50 de euro, dar şi diverse produse (miere de albine, caşcaval, cafea, bomboane de ciocolată, brânză etc.) de la 64 de persoane, pacienţi bolnavi de cancer sau aparţinători ai acestora.

ADVERTISING

A luat şpagă de 64 de ori, dintre care de 62 de ori "într-un interval scurt de timp, respectiv în şapte zile lucrătoare consecutive din luna decembrie 2022”, susţin procurorii suceveni.

UPDATE - Procurorul a înaintat vineri Tribunalului Suceava propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, și aceasta a fost aprobată.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇