Medic cardiolog căruia un pacient a vrut să îi dea „o atenție”: Sănătatea nu e un tuns de păr

Medic cardiolog căruia un pacient a vrut să îi dea „o atenție”: Sănătatea nu e un tuns de păr

Sănătatea omului nu e un excel, nu e un tuns de păr, nu e o schimbare de robinet la un calorifer spart, spune medicul cardiolog bucureștean Ștefan Busnatu, care le cere pacienților săi să nu mai practice „fenomenul de șpagă”, pe care îl consideră „degradant moral”.

Doctorul povestește că a fost extrem de supărat la spital în urma unui consult efectuat unui pacient, pentru că acesta insista să îi dea „o atenție”.

„Nu e vina lui, pentru că săracul probabil că are formată imaginea asta eronată că trebuie să dea doctorului ceva ca să se asigure că are grijă de el din cauza sistemului nostru care a permis prea mult timp fenomenul de șpagă și atenție oferită personalului medical.

ADVERTISING

Dragii mei, nu îl mai practicați! E un fenomen pe care nu îl tolerez și pe care îl consider degradant moral pentru un om care a ales să își dedice viața pentru a avea grijă de sănătatea oamenilor și care a depus pentru asta și un juramant când a finalizat Facultatea de Medicină - Jurământul lui Hipocrate”, spune medicul pe Facebook.

Medicul cardiolog afirmă că sănătatea omului reprezintă „un act de umanitate și de marinimie”.

„Sănătatea omului nu e un excel, nu e un tuns de păr, nu e o schimbare de robinet la un calorifer spart… sănătatea omului reprezintă un act de umanitate și de mărinimie făcut de un om despre care consider că are o menire specială.

ADVERTISING

Prin urmare, pentru că știu că foarte mulți dintre cei care mă urmăriți îmi sunteți și pacienți, vă rog să nu mai faceți astfel de gesturi care nu fac decât să mă jignească, și totodată nu îl mai faceți nici în alte medii pentru că în acest fel veți menține fenomenul și va fi greu să ajungem la o stare de normalitate”, mai spune medicul.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇