Un medic din Brașov a fost reținut pentru şpagă, după ce o rudă a pacientului i-a scris lui Godină

Un medic din Brașov a fost reținut pentru şpagă, după ce o rudă a pacientului i-a scris lui Godină

Doctorul Sorin Baloș din Brașov, medic primar chirurgie cardiovasculară și doctor în științe medicale, a fost reținut pentru luare de mită, după ce a fost prins în flagrant când primea 10.000 de lei de la ruda unui pacient.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov vor propune astăzi arestarea acestuia pentru o perioadă de 30 de zile, potrivit BizBrașov.

Se pare că vărul pacientului și-a găsit curaj să acționeze astfel după ce i-a cerut ajutorul polițistului brașovean Marian Godină și a fost încurajat ”să nu dea înapoi”.

Am primit aseară, pe pagină, acest mesaj. Mi se întâmplă destul de rar să apuc să citesc mesajele și să le răspund, dar...

Publicată de Marian Godina pe Marţi, 2 noiembrie 2021

Godină scria aseară, pe Facebook, că i-a dat cineva acest mesaj:

ADVERTISING

„Un membru al familiei mele s-a operat zilele trecute la Spitalul Județean de Urgență din Brașov. Domnul chirurg care a făcut operația i-a cerut mătușii mele o sumă considerabilă de bani, 10.000 de lei (pentru personalul participant la operație). Astăzi, de teamă, vărul meu a luat legătura cu domnul doctor și i-a dat o parte din bani, 2.000 de lei, spunându-i că ulterior îi va da și restul banilor. Dacă m-ai putea ajuta cu un sfat sau cu o părere, ți-as rămâne recunoscător”.

Godină i-a dat un număr de telefon la care să sune și i-a zis ”să nu cumva să dea înapoi și să aibă încredere”.

ADVERTISING

Omul nu a dat înapoi, ci s-a dus să dea banii promiși medicului.

”Pe hol așteptau câțiva “pacienți” care au intrat în cabinet nepoftiți, imediat după tranzacție. Acum, bănuiesc că cineva nu va face nani acasă în noaptea asta”, a explicat Godină.

Polițistul a revenit astăzi cu o nouă postare în care îi îndeamnă pe oameni să nu mai dea mită și să apeleze cu încredere la autorități când sunt puși în astfel de situații.

Primesc de aseară, în continuu, mesaje cu felicitări. Unii mă numesc "erou" ceea ce mă jenează și mă face să mă simt...

Publicată de Marian Godina pe Miercuri, 3 noiembrie 2021

”Nu mai dați șpagă, nici măcar dacă nu vi se cere, căci știm cu toții că mulți români oferă fără să li se ceară, că așa au fost ei învățați. Iar dacă vi se cere, apelați la autorități, sunați la tel verde”, a scris Godină pe Facebook.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇