Love and Thunder

toader.paun

Jurnalist, Consultant digital

Toader Păun este un jurnalist cu peste 20 de ani de experiență în radio, presa scrisă și online, dar și în prezentarea unor evenimente de anvergură. A participat la transformarea digitală a unor importante stații de radio private, dar și la introducerea televiziunii publice în social media și accelerarea deschiderii către noile tehnologii digitale. În ultimii ani a fost realizatorul unor emisiuni radio populare de la Europa FM, post de radio al cărui director de programe a fost până în martie 2022. Coordonează dezvoltarea digitală a singurei platforme românești de combatere a fake news și a dezinformărilor, Veridica.ro, care are o echipă activă în statele din Europa Centrală și de Est. În calitate de director de comunicare al Zaga Brand, a participat la poziționarea agenției în topul celor mai vizibile online din România, potrivit monitorizărilor lunare ZeList. În prezent, este Senior Editor și responsabil de comunicare pentru revistele Biz și Haute Culture. Pasionat de călătorii și de oamenii cu povești capabile să-i inspire și pe alții, Toader Păun scrie și pe platformele proprii – demilioane.ro și campaniidemilioane.ro.

Profit că este abia intrat în cinematografe noul film Marvel, ”Thor: Love and Thunder”, ca să nu scriu despre el. Corect, să nu scriu despre ”Thor: Love and Thunder”! Dar m-am lăsat inspirat de film. Mai ales după ce m-am cufundat în poveste trăind experiența IMAX 3D, cu gândul că alpaca vor ieși din trenduri făcând loc caprelor. Aparent detalii fără prea mare legătură unele cu altele. La fel cum pare greu de găsit, cel puțin la început, legătura dintre dragoste (Love) și tunet (Thunder). 

Articolul din această săptămână este despre echilibru. Echilibrul pe care îl construiesc forțe diferite, dar la fel de puternice. Dragostea pune lumea în mișcare, în timp ce tunetul dă un reset de fiecare dată când intervine. O forță este adesea tăcută, în timp ce cealaltă produce mare gălăgie. Amândouă însă nu se văd, dar se simt.

ADVERTISING

Filmul simte că trebuie să fie și pentru fanii unui action-movie, să aibă ceva și pentru familii, să-i facă fericiți pe copii și reușește să îmbrace o acțiune ușor de urmărit în câteva metafore care sunt valabile de când lumea.

Degeaba ai putere dacă nu ai dragoste. Ideea asta e regăsită și în interviurile în care oamenii bogați, care aparent au lumea la picioare, ajung să spună că banii nu pot cumpăra chiar totul. Nu pot cumpăra sănătatea și nu pot cumpăra dragostea.

Așa cum unii realizează la timp asta, există tirani și minți întunecate care au senzația că pot cumpăra dragostea altora profitând de alte forțe: bani, frică, iluzii. Doar iluzii. Periculoase. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Dragostea modelează. Așază oameni pe cărări, deschide drumuri noi, oferă motivație și încredere. Modelează decizii. Modelează relații. Nu mereu într-o direcție corectă, pentru că, da, fără un pic de rațiune dragostea ne poate conduce la decizii pripite. La răzbunări, la acumulări de frustrări și poate chiar la războaie cu ceilalți. Un sentiment care alimentează tot ce e mai bun din noi reușește uneori să umple cerul de nori negri și apăsători. 

Dragostea e complexă și în mai multe forme. Mulți caută să o înțeleagă, să o pună în definiții stricte și să o îngusteze. În realitate, dragostea e resimțită diferit de fiecare dintre noi și nu e doar de un singur fel. Nu e dragoste doar pentru o ea sau un el. E și dragostea pentru ceea ce facem, pentru ceea ce construim, pentru ceea ce putem să fim.

ADVERTISING

Dragostea se poate transforma în pasiune. Poate să fie legată inclusiv de obiecte, de preocupări, de locuri, de experiențe.

Atunci când dragostea se aprinde cum nu trebuie, ajungem să acumulăm tensiuni, angoase și temeri, care ridică ziduri în jurul nostru, în loc să deschidă punți către ceilalți.

Dragostea este o super-putere!

Orice forță, oricât de frumoasă și puternică ar fi, are mereu două sensuri. Toți ne dorim să avem cât mai multe super-puteri și să știm să le folosim în direcția corectă.

Dar, să fim sinceri, nu ne iese mereu. Așa că ajută să ne înconjurăm de oameni sinceri care să ne ajute cu echilibrul. Ajută să căutăm oameni cu super-puteri diferite care să balanseze ce avem și ce putem avea fiecare din noi. 

Poate ”Thor: Love and Thunder” este un film lejer, de vară. Dar câteva secvențe ar trebui să ne aducă aminte că lumea e pusă în mișcare (în oricare dintre sensuri vreți – bun sau rău) nu doar de forță, ci mai ales de dragoste. Care uneori ne face să luăm decizii nepotrivite. Dar la fel de bine, folosită corect, super-puterea asta dă aripi oricui învață să o folosească.

Să ne alimentăm lumea noastră cu dragoste. Pentru noi. Pentru ceilalți. Pentru ceea ce facem. Pentru frumos. Pentru ceea ce putem face împreună! 

Împreună schimbăm lumea în care trăim!


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇