La un an de la ruperea de UE, cei mai mulţi votanţi britanici spun că a mers prost

La un an de la ruperea de UE, cei mai mulţi votanţi britanici spun că a mers prost

Un sondaj realizat în Marea Britanie arată că peste 60% dintre cei care au votat la referendumul pentru Brexit consideră, la un an de la ieșirea din UE, că a fost o decizie greșită sau e mai rău decât se așteptau.

42% dintre cei care au votat pentru ieșirea din UE au o părere negativă despre cum a evoluat până acum Brexit-ul, relatează The Guardian.

Sondajul, realizat de Opinium la o săptămână după ce ministrul responsabil de Brexit, David Frost, a demisionat din Guvernul Boris Johnson, a mai constatat că 26% dintre susținătorii Leave au spus că a mers mai rău decât se așteptau, în timp ce 16% dintre cei care au votat pentru Brexit au spus că s-au așteptat să meargă prost și s-a dovedit că au avut dreptate.

ADVERTISING

Dintre cei care au votat pentru rămânerea în UE, 86% au spus că Brexit-ul a mers prost sau mai rău decât se așteptau.

În general, doar 14% dintre toți alegătorii au declarat că ruperea de UE s-a desfăşurat mai bine decât se așteptau.

Adam Drummond, de la institutul Opinium care a realizat sondajul, a spus că cea mai izbitoare constatare este că cei care au votat pentru ieşirea din UE sunt acum mult mai ezitanți cu privire la avantajele Brexit-ului decât înainte.

„Acum, ceea ce vedem este o minoritate semnificativă de votanţi Leave care spun că lucrurile merg prost sau cel puțin mai rău decât se așteptau. În timp ce 59% dintre alegătorii Remain au spus: „M-am așteptat să meargă prost și cred că aşa a fost”, doar 17% dintre alegătorii Leave au spus: „M-am așteptat să meargă bine și cred că aşa s-a întâmplat”. (...) Așadar, în loc de două blocuri opuse uniform, blocul Remain este încă în cea mai mare parte unit, deoarece Brexit-ul este rău, în timp ce blocul Leave este puțin mai divizat”, a explicat Adam Drummond pentru sursa citată.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Să nu uităm că Marea Britanie se confruntă cu o mare lipsă de forţă de muncă după ieşirea de UE, mai ales şoferi de camion, ceea ce a dus la o criză a combustibililor şi nu numai.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇