București: Bătrâni sechestrați și bătuți pentru a li se lua casele. Agresorii s-au căsătorit cu o parte dintre victime, deși e o mare diferență de vârstă

București: Bătrâni sechestrați și bătuți pentru a li se lua casele. Agresorii s-au căsătorit cu o parte dintre victime, deși e o mare diferență de vârstă

Poliţiştii şi procurorii fac, miercuri, percheziţii în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, într-un dosar de lipsire de libertate şi înşelăciune.

Mai mulţi vârstnici, cu dizabilităţi fizice sau psihice, dar fără moştenitori, au fost găsiţi într-un imobil, în condiţii improprii.

Suspecţii i-ar fi ţinut sub supraveghere permanentă, i-ar fi ameninţat şi lovit pentru a le prelua bunurile.

Gruparea era formată din 8 persoane, între care liderul e un bărbat de 46 ani, mama şi concubina lui, dar şi trei surori, toate majore. Cinci suspecţi s-au căsătorit cu victimele şi le-au lăsat fără case.

Victimele sunt o femeie şi cinci bărbaţi, cu vârste cuprinse între 50 şi 75 de ani. Două dintre victime au fost transportate la Spitalul Obregia, patru fiind la Poliţie pentru audieri.

ADVERTISING

Două dintre cele şase case preluate de la vârstnicii sechestraţi au fost deja vândute, iar în casa unde s-au făcut percheziţii şi unde stăteau bătrânii s-au găsit peste 22.000 de euro.

Ancheta Poliţiei

”Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 11 Poliţie pun în executare 4 mandate de percheziţie domiciliară şi 10 mandate de aducere, în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, într-un dosar penal de lipsire de libertate în mod ilegal şi înşelăciune”, a transmis Poliţia Capitalei.

Începând cu 2017, mai multe persoane ar fi identificat femei şi bărbaţi, având vârste înaintate şi fără moştenitori legali, cu dizabilităţi fizice şi/sau psihice, după care le-ar fi plasat într-un imobil, în condiţii improprii, sub supraveghere permanentă, împrejurare în care le-ar fi agresat fizic şi le-ar fi proferat jigniri şi ameninţări, pentru intimidarea acestora.

ADVERTISING

”Inoculându-le persoanelor vătămate false impresii de apartenenţă ori afecţiune, cinci dintre bănuiţi s-au căsătorit cu persoanele vătămate, deşi diferenţele de vârstă sunt foarte mari, după care le-ar fi deposedat, fie prin efectul legii (în urma decesului unei persoane vătămate), fie prin acte juridice subsecvente căsătoriilor, de bunurile imobile, în scopul valorificării acestora”, a mai transmis Poliţia.

Sechestru pe case

Anchetatorii vor pune sechestru pe şase case.

”În cauză, vor fi dispuse măsuri asiguratorii, constând în indisponibilizarea a 6 imobile, valoarea acestora urmând a fi stabilită ulterior. În baza mandatelor de aducere, care vor fi puse în aplicare, persoanele vizate vor fi conduse la audieri, faţă de acestea urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun”, a mai transmis sursa citată.

ADVERTISING

Totodată, şase bătrâni vor fi duşi la spital pentru evaluarea sănătăţii. Ulterior, vor fi predaţi centrelor de primire din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului

Principalul suspect are 46 de ani şi se căsătorise cu o femeie de 72

Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, că ”principalul suspect are 46 de ani, s-a căsătorit în august 2023 cu persoană vătămată în vârstă de 72 ani”.

Două persoane cu pregătire juridică ar fi oferit celorlalţi suspecţi consultanţă, inclusiv pentru a obţine actele necesare căsătoriei, care erau puse la dispoziţia oficiilor de stare civilă.

În dosar nu sunt implicaţi avocaţi sau notari, ci doar persoane cu studii juridice care ofereau consultanţă pentru obţinerea documentaţiilor aferente, pentru a fi depuse ulterior la notariat pentru încheierea formelor legale (procuri, succesiuni, acte de vânzare cumpărare).

Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Secţiei 11 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal şi înşelăciune.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇