În plin Val 4, pelerinii vin în număr mare la Iași, pentru Sf. Parascheva

În plin Val 4, pelerinii vin în număr mare la Iași, pentru  Sf. Parascheva

În plin val pandemic, peste 18.000 de persoane au venit deja la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei din Iaşi pentru a se închina la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, de vineri de la ora 06:00 până în dimineața de duminică.

Aceasta a fost scoasă afară şi aşezată pe un baldachin special amenajat în Curtea mitropolitană. Spre deosebire de anul trecut, anul acesta accesul la sfintele moaşte se va face în aer liber, pe un culoar unic pe care poate pătrunde doar o singură persoană.

În Curtea mitropolitană se află câteva sute de pelerini care stau la rând pe culoarul special amenajat cu ajutorul gardurilor metalice. Alte câteva sute de persoane au venit la slujba liturgică care se oficiază în fiecare zi.

Anul acesta, pentru credincioşii care aleg să se închine la racla Sfintei Cuvioase Parascheva de hramul acestuia a fost adusă spre închinare şi racla cu moaştele Sf. Gheorghe Pelerinul.

ADVERTISING


Atât pelerinii, cât şi localnicii trebuie să poarte mască sanitară chiar dacă se află în aer liber. Cei care nu au mască vor primi de la voluntari. De-a lungul drumului sunt dozatoare automate cu dezinfectanţi.

Slujba Liturgică de pe 14 octombrie, când în calendarul ortodox este prăznuită sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva, va fi oficiată începând de la ora 9,30, pe un podium special amenajat pe bulevardul Ştefan cel Mare, în dreptul altarului Catedralei Mitropolitane.

În zonă vor fi amenajate culoare de acces pentru cei care vor dori să participe la slujbă şi care, în număr restrâns, vor putea să intre în spaţii delimitate, astfel încât să nu se creeze grupuri mari de persoane şi să se poată păstra distanţa recomandată de autorităţi.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Iată și textele zile pe Spotmedia:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇