În Deltă se fac liste cu localnicii care ar vrea să se mute, dacă atacurile se agravează

În Deltă se fac liste cu localnicii care ar vrea să se mute, dacă atacurile se agravează

Primăria comunei Ceatalchioi din Deltă a încheiat lista cu persoanele din satul Plauru care ar putea primi sprijin din partea statului pentru strămutare, iar oamenii spun că se vor muta atunci când situaţia se va înrăutăţi.

În paralel, la Chilia Veche, niciunul dintre locuitori nu vrea să se mute, iar în apropierea satului urmează să fie amenajată o tabără în care populaţia să poată înnopta în situaţii de urgenţă.

Primarul comunei Ceatalchioi, Tudor Cernega (foto), a declarat că pe lista cu locuitorii din satul Plauru care vor să se mute au semnat aproape 40 de persoane. „Doar opt dintre ele nu au unde să se mute, în cazul în care va fi nevoie”, a precizat primarul Cernega.

La Chilia Veche, primarul Timur Ciauş a vorbit cu locuitorii satului şi a publicat pe pagina autorităţii locale recomandări pentru populaţie, el menţionând că în apropierea satului se va crea o zonă cu corturi pentru populaţie în caz de nevoie.

„Nimeni nu vrea să-şi părăsească locuinţa şi toată lumea a spus că respectă recomandările făcute. În cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a decis să se creeze o zonă la o distanţă de 7-8 kilometri, cu corturi în care oamenii să stea pe timpul nopţii, dacă situaţia o va impune”, a menţionat primarul Timur Ciauş.

În faţa Primăriei Ceatalchioi, din satul reşedinţă de comună, vineri, în jurul orei 12:00, a staţionat o autospecială a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta pentru transportul persoanelor care solicită asistenţă şi transfer la o unitate medicală în Tulcea. De asemenea, în comuna Chilia Veche, a fost dislocată o ambarcaţiune SAR tip Targa şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă pentru asistenţa persoanelor care sunt afectate de situaţia generată de agresiunea Federaţiei Ruse şi atacarea porturilor ucrainene învecinate localităţilor menţionate.

ADVERTISING

"Aceste mijloace vor executa misiunea ordonată atât timp cât situaţia de la graniţa României cu Ucraina o impune. Ambarcaţiunea SAR prezentă la Chilia Veche are o capacitate de transport de până la 8 persoane, iar în cazul în care se va impune transportul unor persoane în municipiu pe calea rutieră pe timpul nopţii, în afara orelor de program al bacului ce face legătura între suburbia Tudor Vladimirescu şi Tulcea, a fost luată decizia ca acesta să funcţioneze indiferent de oră la solicitarea autorităţilor locale.

ADVERTISING

Mijloacele dislocate în cele două localităţi sunt prevăzute cu trei subofiţeri, respectiv un conducător de ambarcaţiune şi doi şoferi", se arată într-un comunicat de presă transmis de ISU Delta.

Tulcea: Locuitorii satului Plauru se vor muta dacă situaţia de la graniţa cu Ucraina se agravează

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇