Fritz anunță ce a obținut de la Guvern după ce a venit la București. Azi continuă discuțiile cu alți miniștri

Fritz anunță ce a obținut de la Guvern după ce a venit la București. Azi continuă discuțiile cu alți miniștri

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, spune că a avut o mare deschidere pentru Timișoara la București. Edilul se află în Capitală, pentru a cere bani de la Guvern.

Primarul Fritz vine la București, ca să ceară bani de la guvern pentru infrastructura spitalicească din Timișoara

”Am întâlnit la București o mare deschidere pentru Timișoara. Proiectele noastre de dezvoltare vor primi sprijin din partea Guvernului și valorile pe care le aducem în administrație, profesionalizare și transparență, vor fi susținute prin legislație și finanțare”, a scris Fritz pe Facebook.

ADVERTISING

Primarul s-a întâlnit deja cu vicepremierul Dan Barna, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, al Finanțelor, Alexandru Nazare și al Economiei, Claudiu Năsui.

Vineri, el va avea discuții cu miniștrii Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, al Dezvoltării, Cseke Attila, al Sănătății, Vlad Voiculescu și al Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Proiectul de la Drumul Boilor, aproape de deblocare

Fritz anunță că proiectul de la Drumul Boilor e aproape de deblocare. De asemenea, Timișoara ar putea primi bani și pentru alte proiecte.

ADVERTISING

”O veste bună, concretă, este că suntem aproape să deblocam proiectul de la Drumul Boilor, împreună cu echipa lui Cătălin Drulă.

Există interes și favorabilitate la Ministerul Finanțelor și al Economiei pentru procesul de concordat preventiv deschis de Colterm și pentru o strategie națională de viabilizare a centralele termice locale, în contextul Pactului Verde.

Vicepremierul Dan Barna este optimist că, în ciuda impactului economic al pandemiei, vom putea primi finanțare din bugetul național și din fonduri europene pentru finalizarea unor mari proiecte, precum pasajul Solventul (care până acum este finanțat doar de bugetul local), și inițierea altora noi”, se mai arată în postare.

ADVERTISING

Problema migrației

Totodată, oficialii au abordat și problema migranților din vestul țării.

Primarul Fritz e nemulţumit de felul în care Guvernul tratează provocarea migraţiei în vestul ţării

”Am deschis cu Dan și tema migranților din Timișoara și voi avea, cât de curând, o discuție cu ministrul Administrației și Internelor, Lucian Bode, care are în subordine structurile responsabile.

Înainte de drumul la Guvern, am avut o dezbatere cu toți actorii locali implicați în gestionarea acestei probleme și cu societatea civilă și am adus cu mine mesajul lor: Timișoara este orașul din România cel mai afectat și are nevoie de claritate din partea Guvernului pentru această provocare.

Am trecut pe la Parlament, unde președintele Camerei Deputaților și al PNL, Ludovic Orban, mi-a propus - și am acceptat imediat - să inițiem o dezbatere pentru modificările legislative necesare, împreună cu miniștrii și comisiile pentru Drepturile Omului și Apărării ale Parlamentului.

A fost o zi lungă și plină și urmează una la fel. Concluzia este că trebuie să reușim pentru că e o șansă istorică să reformăm administrația și să modernizăm țara. Toți cei pe care i-am întâlnit sunt perfect conștienți de miza următorilor patru ani”, conchide Fritz.

Am întâlnit la București o mare deschidere pentru Timișoara Proiectele noastre de dezvoltare vor primi sprijin din...

Posted by Dominic Fritz on Thursday, February 4, 2021

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

A.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇