Florin Cîțu: Mai sunt doar 6 locuri libere la ATI în toată țara. Decizia de remaniere a unui ministru e doar a premierului (VIDEO)

Florin Cîțu: Mai sunt doar 6 locuri libere la ATI în toată țara. Decizia de remaniere a unui ministru e doar a premierului (VIDEO)

Premierul Florin Cîțu a precizat, duminică, că la acest moment, în țară, mai sunt doar 6 locuri în secțiile de Terapie Intensivă din țară, accentuând gravitatea situației bolnavilor de COVID-19. În plus, a menționat că e supărat din cauza crizei de la Spitalul Foișor și a dat de înțeles că așteaptă să vadă o demisie de onoare. Nu în ultimul rând, prim-ministrul a spus că doar el este cel care decide dacă dă jos din funcție un ministru, făcând referire la Vlad Voiculescu, cel care conduce Ministerul Sănătății.

ADVERTISING

Florin Cîțu a ieșit la conferință de presă după ședința Centrului Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI), în paralel cu Vlad Voiculescu.

”Am vrut să văd exact ce s-a întâmplat cu obiectivul de 1.600 de paturi la ATI. Nu este atins (obiectivul – n.red.). Astăzi sunt 1.531 de persoane internate în ATI și doar 6 locuri libere la nivel național. Trebuie să atingem obiectivul de 1.600 de paturi!”, a spus Cîțu.

Premierul a dat și un nou îndemn public la vaccinare, susținând că săptămâna viitoare se mai deschid, în România, încă 171 de centre.

ADVERTISING

Întrebat de jurnaliști dacă va lua decizia de a-l elibera de funcție pe ministru Sănătății, Vlad Voiculescu, Cîțu a răspus doar atât: ”Aceasta este o decizie a premierului. Iar deciziile acestea nu se discută (înainte – n.red.). Se vor anunța”.

Cu privire la scandalul externării pe timp de noapte a pacienților de la Spitalul Foișor, ca să se facă loc pentru tratarea pacienților cu COVID-19, Cîțu a spus că ”a fost supărat” să vadă asemenea scene la televizor. Mai ales că au mai fost și alte spitale în care s-au luat astfel de măsuri, dar fără ca totul să degenereze într-un scandal.

ADVERTISING

”(...) Da, și eu sunt foarte supărat după ce am văzut la televizor. Detalii tehnice a explicat și doctorul Arafat. Poate o se le explice și domnul ministru al Sănătății”, a comentat premierul.

De asemenea, Florin Cîțu a dat de înțeles că așteaptă să vadă o demisie de onoare în acest caz, fără să menționeze clar dacă de la Vlad Voiculescu sau de la altcineva.

„Este vorba de onoare aici. Să vedem dacă mai există onoare în România. Eu am spus și în ședință și vă spun și aici. Eu nu cred că e normal ca, după ce s-a luat o decizie, să vină primul ministru să vorbească cu primarul, cu directorii și cu șefii de la DSP să se implementeze decizia luată de toată lumea, în cunoștință de cauză”, a spus Cîțu.

Ulterior, jurnaliștii l-au întrebat pe premierul PNL cine ar trebuie să plătească pentru cazul Foișor. Însă prim-ministrul a refuzat să ofere alte detalii.

Urmărește integral declarațiile premierului în clipul de mai jos:

Declarațiile premierulu Florin Cîțu, după ședința Centrului Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI)

Declarații după ședința Centrului Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI)

Publicată de Florin Cîţu pe Duminică, 11 aprilie 2021

Află mai multe despre criza de la Spitalul Foișor:

Spitalul Foișor din București, evacuat noaptea târziu, pentru a fi transformat în spital Covid

Arafat explică de ce a dat ordinul pentru evacuarea Spitalului Foișor și face filmul zilei (Video)

Primii pacienți bolnavi de Covid au ajuns la Spitalul Foișor

Criza de la Foișor. Fără plan, fără comunicare, fără empatie, fără lebede


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇