Explozie la priveghi într-o comună din Bistrița. Sicriul a luat foc

Explozie la priveghi într-o comună din Bistrița. Sicriul a luat foc

Pompierii au fost chemați vineri să intervină la un priveghi în satul bistrițean Pinticu Tecii din comuna Teaca, după ce capacul frigorific montat peste sicriu a explodat și a luat foc.

Potrivit presei locale, familia unui tânăr de 36 de ani care murise a insistat să țină priveghiul acasă și să nu depună sicriul la capela bisericii din localitate și a închiriat de la firma de pompe funebre și un capac cu aer condiționat, pentru cele 3 zile până la înmormântare.

Pompierii spun că cel mai probabil s-a produs un scurtcircuit la acest dispozitiv. În urma exploziei, sicriul a luat foc și trupul neînsuflețit al tânărului a fost carbonizat.

ADVERTISING

Incendiul a cuprins și elemente de mobilier din încăperea unde sicriul era depus, dar membrii familiei au reușit să stingă flăcările înainte să afecteze și restul casei.

„Incendiul a fost lichidat de proprietari, se manifesta la nivelul unei încăperi în care se desfășura un priveghi. Au ars elementele combustibile din interiorul camerei. Incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de o defecțiune a sistemului de aer condiționat al sicriului”, a declarat pentru Bistrițeanul.ro purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud, Marius Rus.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇