Gafă colosală la INML: Au trimis cadavrul unei femei către o familie care trebuia să înmormânteze un bărbat, iar trupul în cauză a fost uitat 3 luni în frigider

Gafă colosală la INML: Au trimis cadavrul unei femei către o familie care trebuia să înmormânteze un bărbat, iar trupul în cauză a fost uitat 3 luni în frigider

Angajaţii Institutului Naţional de Medicină Legală (INML) sunt cercetaţi, după ce au trimis trupul unei femei la o familie care trebuia să înmormânteze un bărbat. Familia defunctului nu a ştiut asta, pentru că i s-a spus că trupul neînsufleţit e în stare avansată de putrefacţie, aşa că rudele n-au deschis sicriul.

Eroarea a fost descoperită abia după trei luni.

Luna aceasta, angajaţii INML au găsit în frigiderele instituţiei cadavrul unui bărbat care figura ca ridicat de familie încă din prima săptămână a lui august, scrie Libertatea.

ADVERTISING

La INML au ajuns în vară trupurile a două persoane, un bărbat şi o femeie. Familia bărbatului a venit, în prima săptămână a lunii august, să îl ridice. Pe de altă parte, familia femeii moarte în aceeaşi perioadă nu a mers să ridice cadavrul pentru înhumare.

„După trei luni, angajaţii INML au curăţat frigiderele instituţiei şi şi-au dat seama că trupul bărbatului se află încă acolo. În schimb, aceştia au stabilit că un alt cadavru, al unei femei decedate în aceeaşi perioadă, sfârşitul lunii iulie – începutul lunii august, nu se mai află în institut”, scrie sursa citată.

ADVERTISING

Directorul INML, George Cristian Curcă, a recunoscut că angajaţii săi au încurcat cele două cadavre, dar a refuzat să comenteze situaţia, explicând că la nivelul instituţiei a fost demarată o anchetă. El a precizat că a fost convocată o comisie de cercetare care va prezenta o concluzie marţea viitoare.

Nu e primul incident de acest fel petrecut din cauza INML. Anul trecut, o familie din America a primit trupul unui francez mort, l-a incinerat și l-a dus acasă. Atunci, eroarea a fost descoperită mai repede, după nici două săptămâni.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇