Statul New York a aprobat procedura de transformare a cadavrelor umane în îngrășământ

Statul New York a aprobat procedura de transformare a cadavrelor umane în îngrășământ
Foto: Twitter Kathy Hochul

New York a devenit al șaselea stat american care permite așa-numita „compostare umană” prin care cadavrele sunt transformate în îngrășământ agricol.

Procedura prin care corpul uman este transformat în pământ după moarte este văzută ca o alternativă ecologică la înmormântare sau incinerare. Cunoscută și sub numele de „reducere organică naturală”, această practică constă în descompunerea unui cadavru timp de câteva săptămâni după ce este închis într-un container.

În 2019, Washington a fost primul stat american care a legalizat procedura. Ulterior, Colorado, Oregon, Vermont și California i-au urmat exemplul. New York este, prin urmare, al șaselea stat american care permite compostarea umană, după ce sâmbătă procedura a fost aprobată de Kathy Hochul, guvernatorul democrat al statului (foto).

ADVERTISING

Procesul are loc în instalații speciale supraterane. Un cadavru este pus într-un recipient închis împreună cu materiale selecționate, cum ar fi așchii de lemn, lucernă și iarbă uscată, și se descompune treptat sub acțiunea microbilor.

După o perioadă de aproximativ o lună și un proces de încălzire, rudele decedatului primesc pământul rezultat. Acesta poate fi folosit la plantarea de flori, legume sau copaci. O firmă americană, Recompose, susține că este un serviciu ecologic în comparație cu o incinerare sau o înmormântare tradițională.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Emisiile de dioxid de carbon rezultate în urma incinerării contribuie în mare măsură la schimbările climatice. De asemenea, înmormântările tradiționale care implică un sicriu consumă lemn, pământ și alte resurse naturale. Susținătorii compostării umane spun că nu este doar o opțiune mai ecologică, ci și una mai practică în orașele în care terenul pentru cimitire este limitat.

Aprobarea procesului de către New York a fost „un pas uriaș pentru îngrijirea ecologică a morților la nivel național", a declarat un furnizor din Washington, Return Home, pentru New York Post. Însă, pentru unii, există întrebări etice cu privire la ceea ce se întâmplă cu solul care rezultă în urma compostării. Episcopii catolici din statul New York s-au opus legislației, susținând că trupurile umane nu ar trebui tratate ca „deșeuri menajere".

ADVERTISING

De asemenea, au fost exprimate îngrijorări cu privire la costul compostării. Dar firma Recompose, a cărei instalație din Seattle este una dintre primele din lume, spune că taxa sa de 7.000 de dolari este „comparabilă" cu opțiunile rivale. Suma medie în SUA pentru o înmormântare clasică a fost de 7.848 de dolari în 2021, respectiv 6.971 de dolari pentru o incinerare, potrivit Asociației Naționale a Directorilor de Funeralii (NFDA).

Compostarea umană este deja legală în Suedia, iar înmormântările naturale, în care un corp este îngropat fără sicriu sau cu un sicriu biodegradabil, sunt permise în Marea Britanie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇