Energie pentru spital: Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București are nevoie de reparații și îmbunătățiri la sistemul permanent de energie

Energie pentru spital: Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București are nevoie de reparații și îmbunătățiri la sistemul permanent de energie

După ce Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București a fost dotat în timp record, doar în șapte zile, cu două ambulanțe de uz pediatric, Organizația Salvați Copiii România continuă proiectul de dotare a unității medicale. Spitalul mai are nevoie de un sistem de energie permanent, vital pentru sălile de operații și de ATI.

În prezent, spitalul utilizează mai multe echipamente UPS pentru alimentarea permanentă cu energie electrică a zonelor sensibile din spital - săli de operație și ATI - în cazul unor disfuncționalități ale rețelei naționale. Aceste echipamente sunt vitale, pentru că furnizează permanent curent electric on-line, pentru a asigura o continuitate a activității medicale în situații de urgență.

Cine vrea să audă și veștile bune? Pentru că am vești bune! După ce românii ne-au dat o lecție formidabilă de...

Posted by Gabriela Alexandrescu on Saturday, April 3, 2021

În acest moment, câteva dintre echipamentele UPS necesită verificări și reparații, schimbarea acumulatorilor și a unor componente electronice, după cum urmează :

ADVERTISING

Secția pentru Chirurgie Plastică și Arsuri

•          un echipament UPS (40kva) pentru cele trei săli de operație

•          un echipament UPS (40kva) pentru saloanele de Terapie Intensivă

Unitatea de Primiri Urgențe

•          un echipament UPS (160kva)

Secția de Chirurgie Cardiovasculară

•          trei echipamente UPS (3x20kva) pentru cele două săli de operație și angiograf

•          trei echipamente UPS (3x20kva) pentru saloanele ATI

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Secția de Neurochirurgie 

•          trei echipamente UPS (3x20kva) pentru cele două săli de operație 

•          trei echipamente UPS (3x20kva) pentru saloanele ATI.

Acestor necesități urgente li se adaugă achiziția unui aparat de radiologie mobil performant, indispensabil în chirurgia ortopedică, în intervenții chirurgicale pentru malformaţiile congenitale ale aparatului locomotor, tumori osoase benigne și maligne, traumatisme, infecții, distrofii osoase etc.

Peste 4.000 de copii ajung anual la Secția de ortopedie pediatrică a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu”, iar dintre aceștia, aproximativ  80% necesită cel puțin o intervenție chirurgicală. Pentru a se putea ghida intraoperator în cadrul unei intervenții ortopedice,  medicul are nevoie de un aparat de radiologie mobil, C-arm.

ADVERTISING

Costul unui astfel de echipament performant este de 130.000 de Euro.

Până în prezent, din donații individuale și ale companiilor, a fost strânsă suma de 50.133 euro.

ZID PENTRU SPITALE, cu 3,5% din impozitul pe venit

Toti cei care doresc să se implice pot trimite formularul de redirecţionare a 3,5%  din impozitul pe venit pe adresa sustinator@salvaticopiii.ro, pentru dotarea maternităților și secțiilor de pediatrie din România cu echipamente medicale performante.

Termenul limita de depunere este 25 mai, iar formularul se poate descărca de pe www.salvaticopiii.ro/redirectioneaza.


Citește pe Spotmedia:

Cea mai frumoasă și mai mare promisiune electorală, repetată și uitată la fiecare patru ani

Cu cât ar putea crește taxa pentru parcările de reședință din București. Ce a propus Primăria Generală, ce vor edilii de sector și ce au cerut bucureștenii

O scrisoare deschisă cu autori ascunși după paravan

Pentru „bandiții” din politică, pandemia e un bilet spre parvenire. De ce AUR și PSD nu vor ca pandemia să se termine, odată cu vaccinarea Interviu

 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇