E ușor să fii bun

toader.paun

Jurnalist, Consultant digital

Toader Păun este un jurnalist cu peste 20 de ani de experiență în radio, presa scrisă și online, dar și în prezentarea unor evenimente de anvergură. A participat la transformarea digitală a unor importante stații de radio private, dar și la introducerea televiziunii publice în social media și accelerarea deschiderii către noile tehnologii digitale. În ultimii ani a fost realizatorul unor emisiuni radio populare de la Europa FM, post de radio al cărui director de programe a fost până în martie 2022. Coordonează dezvoltarea digitală a singurei platforme românești de combatere a fake news și a dezinformărilor, Veridica.ro, care are o echipă activă în statele din Europa Centrală și de Est. În calitate de director de comunicare al Zaga Brand, a participat la poziționarea agenției în topul celor mai vizibile online din România, potrivit monitorizărilor lunare ZeList. În prezent, este Senior Editor și responsabil de comunicare pentru revistele Biz și Haute Culture. Pasionat de călătorii și de oamenii cu povești capabile să-i inspire și pe alții, Toader Păun scrie și pe platformele proprii – demilioane.ro și campaniidemilioane.ro.

E ușor să fii bun! Mai greu este să rămâi așa! Asta se întâmplă pentru că nu toți sunt astfel, nu toți spun „mulțumesc” și mai ales nu toți înțeleg bunătatea ca pe o calitate, ci aleg să o utilizeze ca pe o vulnerabilitate. Și totuși este ușor să fii bun!

Să primești un zâmbet în schimbul unui gest mic de bunătate este o recompensă dulce precum un tort de ciocolată. Oferă bucurie imediată! După ce descoperi că bunătatea repetată naște reacții în lanț, chiar dacă nu imediat, devine greu să renunți la acest stil de viață. Oricât de multe hopuri ar fi pe parcurs. Iar la primele hopuri sunt mulți care se dau bătuți.

ADVERTISING

La fel ca în orice lecție pe care viața ne-o oferă, și acum e demonstrația perfectă că perseverența dă rezultate. Poate primul act de bunătate nu primește răspunsul așteptat. Poate nici al doilea. Nici la momentul 100 nu se produce scânteia care să confirme că este drumul corect. Universul însă lucrează pentru cei care insistă pe această cărare.

Pe drum adună tot mai mulți oameni care să-i inspire și să-i încurajeze să nu cedeze. Adună zâmbete, încurajări, îmbrățișări și picături cât un ocean. Unul în care devine tot mai ușor să înoți.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

E ușor să fii bun, mai ales într-o lume în care și alții sunt buni. Iar, dacă până acum nu au văzut că se poate și astfel, probabil au avut ghinionul unei companii foarte triste. Vestea bună este că bunătatea este o alegere. Una pe care oricine o poate face. Oricând. Eu am ales să fiu bun! Nu este mereu ușor. Dar mă bucur că în jurul meu sunt tot mai mulți oameni buni, care-mi dau încredere că am ales să înot în oceanul potrivit. 

Împreună schimbăm lumea în care trăim!

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇