Când nu cauți

toader.paun

Jurnalist, Consultant digital

Toader Păun este un jurnalist cu peste 20 de ani de experiență în radio, presa scrisă și online, dar și în prezentarea unor evenimente de anvergură. A participat la transformarea digitală a unor importante stații de radio private, dar și la introducerea televiziunii publice în social media și accelerarea deschiderii către noile tehnologii digitale. În ultimii ani a fost realizatorul unor emisiuni radio populare de la Europa FM, post de radio al cărui director de programe a fost până în martie 2022. Coordonează dezvoltarea digitală a singurei platforme românești de combatere a fake news și a dezinformărilor, Veridica.ro, care are o echipă activă în statele din Europa Centrală și de Est. În calitate de director de comunicare al Zaga Brand, a participat la poziționarea agenției în topul celor mai vizibile online din România, potrivit monitorizărilor lunare ZeList. În prezent, este Senior Editor și responsabil de comunicare pentru revistele Biz și Haute Culture. Pasionat de călătorii și de oamenii cu povești capabile să-i inspire și pe alții, Toader Păun scrie și pe platformele proprii – demilioane.ro și campaniidemilioane.ro.

Cel mai probabil povestea următoare este familiară multora. Se întâmplă să cauți lucruri care sunt fix sub ochii tăi. De la un banal pix la un obiect ceva mai mare. Pur si simplu, fix în fața ta, nu strigă după tine. Doar tu strigi după el.

Câteodată mai sunt și poveștile cu lucrurile puse bine, atât de bine încât fix atunci când ai nevoie de ele nu le poți găsi. Dar poate toate aceste mici povești au un rol mai mare.

Câteodată, concentrați în a găsi ceva, ratăm fix acel lucru sau ceva mai important decât el. Poate acesta este felul vieții de a ne ajuta să nu ne luăm mereu așa în serios. Poate totul are un sens. Poate cheile pe care nu le găsim când căutăm să ieșim rapid pe ușă fac să câștigăm 5 minute în care am evitat ceva rău.

ADVERTISING

Poate chiar nimic nu este întâmplător! Nici măcar atunci când credem că ceva nu este bine. Așa că să ne deschidem către lecțiile pe care le primim. Vin din întâmplări banale sau din ceea ce noi credeam că sunt căutări serioase.

Lucrurile poate nu sunt mereu așa cum ni le dorim. Poate unele întâmplări nu sunt plăcute sau ușor de dus. Poate pe unele nu le-am fi căutat niciodată. Când nu cauți, găsești! Găsești poate mai mult. Poate altceva. Poate nimic.

Când nu cauți, scapi de presiunea de a găsi cu orice preț. Că sunt bani, că este faimă, că sunt iubiri, că sunt obiecte.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Când nu le cauți, de multe ori, te găsesc ele pe tine. Atunci când ești pregătit. Și când poți să accepți că adesea căutăm lucrurile greșite sau într-un mod greșit.

Dacă înverșunarea, energia și frustrarea unei căutări prelungite le transformăm în combustibil pentru a ne alimenta pasiunile și zâmbetul, viața ne va conduce pe drumuri mai bune.

Când nu cauți, viața caută pentru tine. Are nevoie doar să o alimentezi cu un zâmbet, bunătate și pasiune pentru ceea ce îți place.

Împreună schimbăm lumea în care trăim!

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇