După 3 luni, Bucureștiul a ieșit din scenariul roșu. Ce spune prefectul Berbeceanu

După 3 luni, Bucureștiul a ieșit din scenariul roșu. Ce spune prefectul Berbeceanu

Prefectul municipiului Bucureşti, Traian Berbeceanu, a afirmat, miercuri seară, că este îmbucurător că oraşul a scăzut sub incidenţa de 3 la mie după o lungă perioadă de timp, rezultatul fiind efortul tuturor locuitorilor şi al autorităţilor.

Amintim că Bucureștiul a intrat în scenariul roșu pe 18 octombrie anul trecut și de atunci incidența s-a păstrat peste 3 cazuri la mia de locuitori.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Berbeceanu spune că este îmbucurător că după o lungă perioadă de timp incidenţa cumulată a cazurilor noi de coronavirus a scăzut sub 3 la mie.  Situaţia va fi monitorizată în urmăoarele două zile şi, dacă se va menţine incidenţa sub 3 la mie, se va adopta o decizie a Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă pentru relaxarea măsurilor permise de lege în oraşele din scenariul galben.  

”Îi rog pe cetăţenii municipiului Bucureşti să înţelegem că a fost un efort comun, în principal al dumnealor, dar şi al autorităţilor. A fost frustrant să respectăm aceste măsuri, dar uite că au fost benefice şi am reuşit să scădem incidenţa de contaminare”, a afirmat prefectul Capitalei, miercuri seară, la Digi 24.  

Berbeceanu cere în continuare respectarea măsurilor.  

”Cred că este absolut necesar să respectăm în continuare normele de siguranţă şi măsurile sanitare pentru ca într-un viitor cât mai apropiat să putem să beneficiem de relaxări mai generoase ale acestor restricţii”, a mai declarat Berbeceanu.   Anterior, acesta a anunţat într-un mesaj pe Facebook că rata de incidenţă în Bucureşti este de 2,96 la mia de locuitori şi va fi urmărită evoluţia în următoarele 48 de ore, iar dacă situaţia o va permite va fi convocat Comitetul Municipal Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă care să adopte o hotărâre prin care unele măsuri restrictive să fie relaxate.

Este vorba despre permiterea funcţionării cu o capacitate de maxim 30% a sălilor de spectacole şi cinematografelor, redeschiderea activităţilor în interior a restaurantelor, cafenelelor şi barurilor, în limia a maxim 30% din capacitatea unităţii şi permiterea activităţilor cu publicul, până în limita a 30% a spaţiului destinat, a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro: