Dominic Fritz spune că e posibil ca Timișoara să fie carantinată: Nu mai sunt locuri în spitalele COVID şi la ATI

Dominic Fritz spune că e posibil ca Timișoara să fie carantinată: Nu mai sunt locuri în spitalele COVID şi la ATI

Primarul Dominic Fritz a anunţat, miercuri, că există posibilitatea carantinării Timişoarei, întrucât rata de infectare continuă să crească, iar în spitale şi în secţiile ATI nu mai sunt locuri libere.

El a făcut apel la cetăţeni, la patronii de terase, magazine şi săli de fitness să respecte regulile de prevenire a contaminării cu SARS-CoV-2, întrucât măsura carantinării ar avea efecte negative asupra întregii comunităţi.

ADVERTISING

"Există posibilitatea carantinării Timişoarei. Tocmai pentru că nu mai sunt paturi în spitale şi sunt câteva comune periurbane care sunt, şi ele, propuse pentru carantinare. Eu cred că aşa cum este făcută acum, carantinarea nu ar avea efectele pe care ni le dorim. Nu cred că o carantinare a Timişoarei este o soluţie fezabilă, decât dacă am carantina tot judeţul Timiş, cu controale dure. Cred că încă avem o cale să evităm carantinarea, cu toate consecinţele aferente.

Fac un apel la timişoreni să înţeleagă această situaţie. Eu înţeleg şi că din rândul operatorilor economici au ajuns la capătul puterilor. Dacă acum nu avem grijă şi ajungem într-un val în care tot ne va forţa să închidem economia, tot acolo ajungem. Pentru cei care au restaurante, săli de fitness, vă rog să respectaţi limitele impuse în pandemie", a afirmat Fritz, într-o conferinţă de presă.

Conferința săptămânală de presă - 03.03.2021

Dominic Fritz vorbește astăzi despre #anulcurateniei în societățile publice locale și despre cum repornim dezvoltarea pe baze sănătoase în oraș.

Posted by Dominic Fritz on Wednesday, March 3, 2021

Pacienți mai tineri și forme mai grave

Edilul a mai anunţat că de joi se redeschid spaţiile din spitalul-suport COVID din cadrul Clinicii ASCAR.

ADVERTISING

"De mâine, deschidem ASCAR, ca spital-suport COVID. Spitalele sunt pline, nu mai sunt locuri ATI în tot judeţul. Pacienţii sunt din ce în ce mai tineri, iar formele, tot mai grave", a mai afirmat Dominic Fritz.

Conform ultimului comunicat transmis miercuri de către DSP Timiş, în Timişoara rata de incidenţă a urcat la 7,25 la mia de locuitori, de la 6,99 înregistrată marţi. În judeţ rata de incidenţă a urcat, de asemenea, la 5,24 la mia de locuitori.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇