Doar 30% dintre români vor să se vaccineze antiCOVID - sondaj Avangarde

Doar 30% dintre români vor să se vaccineze antiCOVID - sondaj Avangarde

Deși 6 din 10 români se declară îngrijorați de situația creată de COVID-19, doar  30% dintre cei care au participat la un sondaj Avangarde au răspuns că se vor vaccina sigur împotriva acestei boli.

29% spun „cu siguranță nu” vaccinului, 29% nu s-au decis încă, 10% au răspuns că „nu pot aprecia”, în timp ce 2% nu au răspuns, arată Digi 24.

Și luna trecută procentul celor care nu voiau să se vaccineze era tot de 30%.

În ceea ce privește vaccinarea în general, 38% dintre români sunt pro-vaccinare, 20% împotrivă, iar 20% nu au o poziționare clară sau nu sunt interesați de subiect. 17% dintre respondenți nu au răspuns.

ADVERTISING

51% dintre respondenți cred că politicienii și instituțiile statului sunt vinovați pentru numărul mare de cazuri de COVID, iar 17% dau vina pe cetățeni, în timp ce 32% nu au răspuns sau nu au știut să răspundă.

11% spun că au avut un membru al familiei (soți, părinți, copii) infectat cu COVID 19, 50% spun că nu știu sau nu răspund și 39% declară ferm că nu au avut cazuri în familie.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

63% dintre români se declară îngrijorați sau foarte îngrijorați de evoluția pandemiei de coronavirus, în timp ce 34% spun că sunt deloc sau foarte puțin îngrijorați.

Sondajul a fost efectuat prin telefon, în perioada 10-20 decembrie 2020, pe un eșantion de 900 de persoane. Marja de eroare este de +/-3,2%.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇