Cum îţi demonstrezi calitatea de asigurat la Sănătate în 3 paşi simpli, dacă sistemul îţi spune că nu eşti

Cum îţi demonstrezi calitatea de asigurat la Sănătate în 3 paşi simpli, dacă sistemul îţi spune că nu eşti

Ne-am obișnuit de multă vreme cu faptul ca sistemul cardului national de sanatate pică foarte des și că suntem nevoiți să ne intorcem la medic de mai multe ori pentru o simplă rețetă. „Nu merge sistemul, reveniți mâine”, este o frază frecvent auzită de asiguraţii CNAS.

Dar ce-i de făcut în momentul în care ți se spune că nu ești asigurat medical, deși tu știi clar că ţi-ai plătit contribuţia?

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Nu trebuie să te panichezi, pentru că problema se rezolvă rapid, fară drumuri la Casa de Asigurari de care aparții.

Pentru asiguraţii care aparţin de Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București procedeul este următorul.

  1. Intri pe site-ul instituției și mergi la secțiunea „Transmite online cereri/petiții” de aici.

Apoi, mergi la punctul 3 - Calitate de Asigurat - Cerere de validare a calitatii de asigurat.

2. Apasă pe căsuța din mijloc pe care scrie „accesează” și aici dai click pe partea cu "2020-07-06 ÎN ATENŢIA ANGAJATORILOR CARE AU RAPORTAT SALARIAŢI AFLAŢI ÎN ŞOMAJ TEHNIC/CONCEDII FĂRĂ SALARIU/PERIOADE SUSPENDATE – SITUAŢII ÎN CARE D112 A FOST DEPUSĂ FĂRĂ CONTRIBUŢII LA CASS - click aici", iar pe pagina aceasta ai atașat un model de adeverință de salariat care trebuie completat.

3. După ce ai adeverința completată, reia pașii doar că apeși pe căsuţa din dreapta pe care scrie „accesează” și aici îți vei încărca datele personale, cu adeverința și o copie după actul de identitate.

După ce ai făcut aceşti trei paşi simpli, în câteva ore, sistemul o să îți arate că ești din nou asigurat medical AICI.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!