Bugetul de la Sectorul 1 nu are noroc: Ședința pentru revotare, suspendată

Bugetul de la Sectorul 1 nu are noroc: Ședința pentru revotare, suspendată

A doua şedinţă convocată de primarul Clotilde Armand, vineri, pentru revotarea bugetului Sectorului 1 pe 2023 nu s-a ţinut din lipsă de cvorum.

Înlocuitorul de drept al secretarului general al Sectorului 1, Daiana Naftanaila, a precizat că nu sunt întrunite condiţiile necesare pentru desfăşurarea şedinţei, având în vedere că la reuniune participă şase dintre cei 27 de consilieri locali în funcţie.

"Cine şi-a pemis să facă acest abuz, în timp ce şedinţa de la ora 12 e suspendată? (…) Dacă o şedinţă este în desfăşurare, suspendată fiind, puteţi convoca o nouă şedinţă?", a întrebat-o consilierul local al PSD Daniela Popa pe Daiana Naftanaila, iar aceasta a răspuns că edilul Sectorului 1 face convocarea.

ADVERTISING

Prima şedinţă a Consiliului Local convocată de primarul Clotilde Armand, vineri, pentru revotarea bugetului pe 2023 a fost suspendată tot din lipsă de cvorum.

"Consilierii PNL-PSD au fugit (la propriu) din nou din primărie şi au refuzat să respecte ceea ce le-a spus ieri prefectul - să voteze din nou bugetul pentru că amendamentele lor sunt nelegale. Au solicitat o pauză pentru consultaţii între grupuri şi au fugit din primărie. Ireal. Este a treia oară în ultimele 24 de ore când aceşti iresponsabili fug din primărie ca nişte laşi şi încalcă legea. Convocăm încă o şedinţă de buget. Tot astăzi. Până vor pricepe că nimeni nu este mai presus de lege şi trebuie să-şi repare propria greşeală", a scris Clotilde Armand, vineri, pe Facebook.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În cadrul acestei şedinţe, consilierul local PSD Daniela Popa a spus că bugetul este aprobat şi produce efecte juridice. "Şi Direcţia Economică a confirmat că bugetul este aprobat. Odată ce este afişat pe site, a intrat în circuitul civil şi produce efecte juridice", a afirmat Daniela Popa.

La rândul său, consilierul local PNL Daniel Ciungu a spus că bugetul Sectorului 1 pe 2023 este aprobat.

"S-a confirmat, bugetul este aprobat din punct vedere legal. Dacă în anumite amendamente sunt greşeli - materiale, le numesc eu -, ar fi fost bine ca primarul, în cele două luni de zile în care preşedintele comisiei de buget, Dinu Gheorghe, a tot chemat directorii de investiţii, de la ADP şi aşa mai departe, să explice ce este în acele bugete, să le motiveze, aşa cum cere legea şi doamna primar să lase prezenţa acestor directori în comisia de buget-finanţe (…) Dânsa a refuzat să facă acest lucru", a adăugat Daniel Ciungu.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇