Boloș spune că are bani să majoreze pensiile cu vreo 14% de la 1 ianuarie. Ciolacu ține însă să nu fie aceeași creștere la toți pensionarii

Boloș spune că are bani să majoreze pensiile cu vreo 14% de la 1 ianuarie. Ciolacu ține însă să nu fie aceeași creștere la toți pensionarii

După ce ministrul de Finanţe, Marcel Boloş, a dat asigurări că de la 1 ianuarie cresc toate pensiile şi a vorbit de un procent de vreo 14%, premierul Marcel Ciolacu a precizat că îşi doreşte ca pensiile să se mărească diferenţiat, la unii cu 30%, la alţii cu 5%.

”Există o lege în vigoare pe care o cunoaşteţi, an de an, nu trebuie să o anunţe nici Boloş, nici Ciolacu, nici nimeni. E o lege în vigoare prin care pensiile se indexează cu inflaţia din anul trecut”, a spus premierul miercuri, citat de News.ro.

ADVERTISING

Marcel Ciolacu a precizat că au făcut o excepţie anul trecut pentru că am avut o inflaţie mare, raportată la inflaţia din anul anterior, 4% în comparaţie cu 13,5% şi se face media anuală.

”Nu va încălca nimeni legile din România. Îmi doresc, ca şi anul trecut, ca pensiile să se mărească diferenţiat, la unii cu 30%, la unii cu 5%, la unii cu 10%, în funcţie de venit”, adaugă premierul.

În ciuda marilor probleme de deficit cu care se confruntă Guvernul, ministrul de Finanţe vorbeşte de o creştere de 2 cifre a pensiilor de la 1 ianuarie 2024, an cu 4 rânduri de alegeri.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Marcel Boloş a anunţat, marţi, că „sunt bani pentru creşterea pensiilor”.

„Noi am luat în calcul şi am făcut toate proiecţiile bugetare cu un impact bugetar de aproximativ 16 miliarde lei".

Ministrul nu s-a hazardat să facă promisiuni, pentru că decizia finală aparţine coaliţiei, însă a vorbit şi despre un procent cu care ar putea fi majorate toate pensiile anul viitor. Şi este vorba despre o majorare mai substanţială ca în 2023.

Chestionat dacă procentul va fi în jur de 14%, ministrul a confirmat: „Da, dar aici este un calcul estimativ în acest moment”.

ADVERTISING

Amintim că la 1 ianuarie 2023 toate pensiile au crescut cu 12,5%.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇