Arhiepiscopia Tomisului și-a făcut TikTok. ÎPS Teodosie vorbește de „interesele” din criza energiei

Arhiepiscopia Tomisului și-a făcut TikTok. ÎPS Teodosie vorbește de „interesele” din criza energiei

Arhiepiscopia Tomisului și-a făcut cont pe TikTok. Deja în mai puțin de 24 de ore au fost postate 11 videoclipuri cu ÎPS Teodosie, care au strâns zeci de mii de vizualizări și mii de like-uri.

„De astăzi ne găsim și pe tik-tok cu numele Arhiepiscopia Tomisului, unde ÎPS Teodosie și alți preoți și teologi ai Arhiepiscopiei Tomisului vă vor mărturisi scurt și la obiect învățături creștine. Doamne ajută! www.tiktok.com/@arhiepiscopiatomisului”, a anunțat miercuri pe Facebook Arhiepiscopia.

Doar că, printre postările în care sunt abordate teme ca tristețile din viața aceasta răsplătite cu bucurie în viaţa de Apoi sau simbolistica rugăciunii „Tatăl Nostru”, s-au strecurat și „învățături” mai cu tentă politică.

ADVERTISING

Într-o serie de postări, Teodosie vorbește de interesele care sunt la mijloc în criza energiei și îi asigură pe cei care îl urmăresc că Dumnezeu va avea grijă să avem și lumină, și căldură, și mâncare, așa cum ne-a dat și ploaie după secetă.

Iată câteva fragmente:

„Se aud atâtea zvonuri, bieții oameni ies să manifeste pentru necaz, sărăcie. Drept să vă spun, ca păstor, trebuie să mă exprim, aceste restricții de la curent, de la căldură, să stabilească administrația ce temperatură să ai în casă este ceva care tulbură firea oamenilor. Nu e nicio logică în aceasta. Dumnezeu ne-a dat toate, să-l lăsăm pe Dumnezeu, să ne rugăm la Dumnezeu, ca toate cele așa-zise amenințări ale răului să se transforme în raze de bine”.

ADVERTISING

„Cine rămâne cu Dumnezeu nu cunoaște tristețea. Tristețea vine de la cel rău. De aceea, am tot atras atenția să nu se mai sperie oamenii de toate zvonurile care vin: că nu vor avea căldură, că nu vor avea lumină, că nu vor avea mâncare, că vine războiul. Dacă trăiți cu această teroare deja sunteți nefericiți, că trăiți în frică.

Frica de Dumnezeu e altceva. Frica de Dumnezeu este o bucurie, că ești în preajma lui Dumnezeu și vezi cât de mic ești față de Dumnezeu, dar Dumnezeu te ia în seamă. Pentru că Dumnezeu este bucurie și fericire și cu el biruiești toată neputința și tot răul”.

ADVERTISING

„Și acum se dau la iveală niște interese. Nu înțelegem, au dispărut sursele de curent, de căldură? N-au dispărut! De aceea, vă rog să vă rugați ca să dea Dumnezeu lumină curată în mintea și în conștiința cârmuitorilor, începând cu cei care sunt în vârful conducerii europene și mondiale”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇