Reacția vehementă a BOR, după ce IPS Teodosie i-a găsit scuză lui Putin că nu a dărâmat biserici

Reacția vehementă a BOR, după ce IPS Teodosie i-a găsit scuză lui Putin că nu a dărâmat biserici

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, reacţionează la afirmaţiile IPS Teodosie referitoare la preşedintele Rusiei Vladimir Putin și spune că ”sunt aproape amuţitoare”.

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a fost întrebat ieri dacă îşi menţine afirmaţia cum că Putin „nu este atât de negru cum îl prezintă lumea”, el precizând că nu este judecător, doar Dumnezeu este judecător.

Mai mult, el a spus că ctitoriile făcute de Putin au rămas, “nu le-a mitraliat”, “nu a făcut nimic cu ele”.

"Perseverarea tomitană în opţiunea oarbă moral, favorabilă barbariei travestite în ctitor creştin, dar şi întrebarea zguduitor de cinică, „Ce, a mitraliat ctitoriile?”, sunt aproape amuţitoare. Ca şi cum zidurile unor construcţii, fie ele şi biserici, nu vieţile unor oameni nevinovaţi ar conta cu adevărat!

ADVERTISING

Fiecare dintre noi se onorează sau se compromite moral în cel mai relevant mod cu putinţă prin poziţionarea faţă de răul hidos, faţă de crima odioasă, faţă de nedreptatea strigătoare la cer şi mai ales faţă de Adevăr", a scris pe Instagram purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

El subliniază că, "recidivând, unii se compromit spectaculos şi ireversibil".

"Inversiunea morală e insuportabilă în registrul creştin şi denunţată ferm în Evanghelii. „Fericiţi făcătorii de pace…”, nu promotorii „războiului dintre noi”", conchide Vasile Bănescu.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇