Aproape jumătate din vaccinările drive thru din țară s-au făcut la Galați

Aproape jumătate din vaccinările drive thru din țară s-au făcut la Galați

Aproape jumătate dintre vaccinările din centrele drive thru din toată țara au fost făcute în orașul Galați. Este vorba despre un punct de vaccinare dechis de primărie în luna mai, care va funcționa până la toamnă.

Potrivit statisticii, aproape 20.000 de persoane s-au vaccinat la centrul gălățean începând din luna mai, a anunțat secretarul de stat la Ministerul Sănătății, Andrei Baciu.

„Au fost desfășurate diverse tipuri de acțiuni pentru a promova vaccinarea. Aș menționa că prin această acțiune, până în prezent, au fost vaccinate aproximativ 50.000 de persoane. Una este însă cu totul și cu totul specială. La Galați, în drive thru au fost vaccinate 19.985 persoane”, a declarat Andrei Baciu.

ADVERTISING

Inițial, centrul de vaccinare de tipul drive thru din Galați trebuia să fie deschis doar o lună, dar autoritățile locale i-au prelungit activitatea deoarece zilnic numeroși gălățeni trec pe acolo pentru a se imuniza.

„Am decis să prelungim perioada de funcționare a centrului. Este perioada vacanței, a concediilor și a călătoriilor, iar vaccinarea este importantă pentru a ne proteja sănătatea. Centrul va rămâne deschis până la începutul lunii septembrie”, a explicat primarul orașului Galați, Ionuț Pucheanu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

La centrul drive thru din Galați vaccinarea se face fără programare și se utilizează serurile Pfizer și Johnson&Johnson.

Vezi şi: Bucureștiul e pe primul loc la imunitatea colectivă, mult peste media națională. Și la rata de vaccinare e în top

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇