A fost chemat să se vaccineze antiCOVID deși nu-i venise rândul, pentru că era înregistrat cu o înălțime de 6,2 cm

A fost chemat să se vaccineze antiCOVID deși nu-i venise rândul, pentru că era înregistrat cu o înălțime de 6,2 cm

Un bărbat de 32 de ani din Marea Britanie s-a trezit pe lista de vaccin COVID pe motiv că ar suferi de obezitate morbidă.

Liam Thorp era trecut în registrele NHS cu un indice de masă corporală de 28.000. Ca o comparație, greutatea normală este la un indice între 18,50 și 24,99, în timp ce la obezitate morbidă se încadrează cei cu un indice de peste 40.

ADVERTISING

Situația a fost posibilă pentru că Thorp fusese înregistrat din greșeală cu o înălțime de 6,2 centimetri. Indicele de masă corporală este calculat în funcție de greutate și înălțime.

Greșeala a fost depistată după ce a fost sunat să se programeze la vaccin și a fost surprins de acest fapt, având în vedere că nu se ajunsese încă la grupa sa de vaccinare.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Am pus câteva kilograme în plus în carantină, dar am fost surprins să aud că sunt încadrat la obezitate morbidă. M-a făcut să mă gandesc dacă să renunț sau nu la seara de clătite.

Mama mea nu a fost surprinsă. Mi-a spus că observase că m-am îngrășat și că probabil acesta era semnalul de alarmă de care aveam nevoie”, a declarat Thorp amuzat pentru BBC Radio5 Live.

NHS Liverpool a spus că astfel de erori se mai întâmplă. Bărbatul a fost listat cu 6,2 centrimetri, în loc de 6,2 feet (1,88 m).

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇