Vorbitul la telefon te poate îmbolnăvi, la propriu. Cine riscă cel mai mult și de unde începe pericolul

Vorbitul la telefon te poate îmbolnăvi, la propriu. Cine riscă cel mai mult și de unde începe pericolul

Un studiu realizat pe parcursul a 12 ani a analizat impactul convorbirilor la telefonul mobil asupra creşterii tensiunii arteriale, iar rezultatele nu sunt bune deloc.

Oamenii de știință din China au concluzionat că, dacă o persoană vorbeşte la telefonul mobil mai mult de jumătate de oră pe săptămână, riscul ca tensiunea arterială să-i crească e mai mare cu 12% decât în lipsa acestei activități.

Același studiu realizat în China și publicat de European Heart Journal – Digital Health a mai arătat că subiecții care vorbeau una până la trei ore pe săptămână la telefon aveau un risc cu 13% mai mare de hipertensiune arterială.

ADVERTISING

În cazul în care cei în cauză stăteau de vorbă la telefon timp de patru până la şase ore pe săptămână, acest risc ajungea la 16%, scrie New York Post.

Mai mult de şase ore pe săptămână petrecute la telefonul mobil înseamnă un risc cu 25% mai mare de creştere a tensiunii arteriale, a reieșit din studiul realizat pe peste 200.000 de adulți sănătoși, cu vârste cuprinse între 37 – 73 de ani.

Cercetarea a arătat că toți cei care vorbesc la telefon sunt expuși riscului, dar acesta e cel mai mare în cazul celor cu risc genetic pentru hipertensiune. În cazul acestora, doar 30 de minute de vorbit la telefon veneau cu un risc de hipertensiune de 33%.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Experții spun că nu contează dacă se folosesc căștile sau nu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇